Ziua Regelui, programul complet: dineu oficial la palatul CEC, concert de gală la Opera Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Regală a publicat, luni, programul complet al evenimentelor care vor marca, la 25 octombrie, aniversarea a 90 de ani de viaţă a Regelui Mihai I al României.

Omagierea fostului suveran va începe marţi, la ora 10, în Plenul Camerei Deputaţilor. În cadrul ședinței solemne, "Majestatea Sa Regele se va adresa națiunii române", a confirmat oficial, Casa Regală, prezenţa Regelui în Parlament.

De la ora 19.00 are loc un spectacol de gală în Sala mare a Operei Naționale din Bucureşti. Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureșteni, în parcul din fața Operei, unde Primăria Municipiului București va instala ecrane și sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scenă să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane. Vor lua parte Regele Mihai și Familia Regală a României. Vor fi prezenți membri ai Familiilor Regale din Europa și din Asia, precum și un număr de invitați din străinătate.

Majestatea Sa va apărea pe treptele Operei, după încheierea spectacolului de gală, pentru a saluta bucureştenii.

De la ora 21.00, Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana și ceilalți membri ai Familiei Regale a României vor participa la un dineul oficial în Holul Central al Palatului CEC. Dineul oficial se va încheia la ora 22.30.

Ce o să fie înainte de ziua Regelui

În pregătirea aniversării Regelui Mihai, Casa Regală va lansa, la 21 octombrie, cartea "Lumea Regelui", a treia publicație dedicată aniversării Majestății Sale Regelui Mihai. Volumul e scris de Principele Radu al României și reprezintă o trecere în revistă, cu fotografii și text, a unui an din viața Majestății Sale și a Familiei Regale. Lansarea are loc vineri, 21 octombrie 2011, la ora 11, la Muzeul de Istorie a României.
Din partea Familiei Regale vor participa la lansare Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae.

La 22 octombrie, Regele Mihai va primi la Palatul Elisabeta două delegaţii: una a Asociației Foștilor Deținuți Politici şi alta a Școlii generale "Regele Mihai" din București.

Duminică 23 octombrie, Regele va primi la Palatul Elisabeta reprezentanții Bisericii greco-catolice din București, conduși de Prea Sfinția Sa Episcopul Mihai, urmând ca după-amiază, să aibă loc ceremonia de onorare a Regelui Mihai de către oficialități ale Republicii Cehe.

Luni, 24 octombrie, la Sala de Marmură a BNR va avea loc un prânz oficial de la ora 13.00 la ora 14.30. Prânzul e oferit de Majestatea Sa Regele unor personalități românești cu ocazia zilei sale de naștere. Vor lua parte oameni politici, oameni de știință și artă, oameni de afaceri, personalități ale societății civile și reprezentanți ai presei.

Prânzul are loc în prezența Regelui Mihai și a Reginei Ana, Principesei Moștenitoare și Principelui Radu, Principesei Elena, dlui Alexander Nixon, Principesei Irina, dlui John Wesley Walker, Principesei Maria, Principelui Nicolae și surorii sale, Elisabeta-Karina.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite