Ziua întoarcerii lui Crin Antonescu: din nou la PNL, după o vacanţă începută ca preşedinte al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, preşedinte al PNL şi al Senatului, este aşteptat să se întoarcă joi la muncă  FOTO: Mediafax
Crin Antonescu, preşedinte al PNL şi al Senatului, este aşteptat să se întoarcă joi la muncă  FOTO: Mediafax

Crin Antonescu a revenit, joi, la muncă, atât la Senat, cât şi la PNL. Asta, la finalul a 12 zile de vacanţă, începută ca preşedinte interimar al României pe 25 august, cu trei zile înainte ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni.

UPDATE: Antonescu, a fost vizibil iritat, de întrebările jurnaliştilor privind absenţa sa la deschiderea sesiunii parlamentare a Senatului, arătând nu răspunde unor critici şi a fost plecat din ţară

"Eu răspund unor întrebări legitime, nu răspund unor critici. Este dreptul fiecăruia sã critice. Există oameni care critică orice ai face, există oameni care critică îndreptăţit. Nu e tema mea acum asta", a răspuns Antonescu, întrebat cum comentează criticile privind absenţa sa de la lucrările Parlamentului la începtul acestei sesiunii de toamnă. 

La insistenţele ziariştilor pe aceastã temă, Crin Antonescu a replicat vizibil iritat: "Şi ce s-a întâmplat la şedinţa Senatului? Puteţi răspunde ce s-a întâmplat la şedinţa Senatului? Ştiu cine sunt. Puteţi răspunde ce s-a întâmplat la şedinţele Senatului? Discutăm dupã şedinţă". 

În final, Antonescu a spus, în timp ce intra la şedinţa conducerii PNL, nu a fost prezent la şedinţa de plen a Senatului de la începutul acestei săptămâni pentru a fost plecat din ţară.

UPDATE: Înaintea şedinţei Biroului Politic Central al PNL, Crin Antonescu a arătat , în momentul în care liberalii vor semnala o încălcare a Constituţiei de către preşedintele Traian Băsescu, atunci se poate discuta despre suspendare, în niciun caz doar ca proiect

"Suspendările se produc în urma unor încălcări ale Constituţiei. În momentul în care vom semnala o încălcare a Constituţiei, putem discuta despre suspendare. Nu putem discuta despre suspendare, aşa, ca proiect", a spus Antonescu. 

Despre rezultatul referendumului organizat pentru demiterea lui Traian Băsescu, liderul PNL a arătat că prezenţa la acest scrutin a fost "semnificativă", iar "marea dramă legată" de acest referendum este că voinţa electoratului român, în mod majoritar, a fost călcată în picioare de multe instanţe şi instituţii, în frunte cu Curtea Constituţională.

Antonescu s-a întors miercuri după-amiază din concediul pe care l-a petrecut împreună cu soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, în Italia. 

El a refuzat să facă vreo declaraţie de presă la sosirea pe aeroportul "Henri Coandă". "Nu port discuţii în aeroport. Aştept mâine, avem conferinţă de presă", le-a declarat Antonescu jurnaliştilor de la România TV.

Preşedinte al PNL şi al Senatului, Crin Antonescu s-a întors în ţară după aproape două săptămâni de vacanţă începută imediat după ce Curtea Constituţională a declarat invalid referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Deşi interimatul lui la Cotroceni a încetat pe 27 august şi ar fi trebuit să-şi reia atribuţiile de şef al Senatului pe 3 septembrie, Antonescu a decis să-şi termine concediul petrecut alături de soţia sa, europarlamentarul PNL Adina Vălean.

Astfel, preşedintele Senatului a absentat de la lucru în primele două zile de activitate parlamentară . De asemenea, negocierile privind configuraţia Biroului Permanent în această ultimă sesiune a Parlamentului, dinaintea alegerilor legislative de pe 9 decembrie, au avut loc în absenţa sa.

captura RTV Antonescu

Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, Petru Filip a fost delegat de Crin Antonescu conducă şedinţele Senatului în perioada 4-5 septembrie.

Joi, Crin Antonescu s-a întors la Palatul Parlamentului unde, de la ora 11.00 la ora 13.00, vor avea loc trei şedinţe ale liberalilorŞedinţa Biroului Politic Central al PNL, urmată de reuniunea Consiliului Naţional Executiv şi de cea a Delegaţiei Permanente. Şi la Senat sunt lucrări în comisiile permanente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite