Virgil Popescu, postând o imagine a lui George Simion: „Nu înlocuim importul de gaz rusesc cu cel de cărbune rusesc!”

0
0
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ministrul Energiei Virgil Popescu continuă disputa cu liderul AUR George Simion, afirmând, într-o postare pe Facebook, că „trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. România nu va înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc.

„Trompetele ruseşti au început să falseze, încercând să vă spargă timpanele, că poate aşa nu se aude disperarea. De aceea aş dori ca trompetele ruseşti să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcţiona o termocentrală pe huila, în condiţiile în care întreaga producţie de huilă a României asigură funcţionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămână?

Trompetele ruseşti ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!”, scrie ministrul într-o poostare pe Facebook, la care a ataşat o poză cu liderul AUR George SImion.

El aminteşte că termocentrala de la Mintia nu are autorizaţie de mediu şi există un proces la CJUE pentru faptul că a fost ţinută deschisă până în 2021!

„De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. Acest cântec fals intens promovat în spaţiul public ne arată oare că trompetele ruseşti sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră şi vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrică, şi astfel nu vom importa de la ruşi? Da, ne bazăm pe resursele româneşti”, afirmă Popescu.

El întreabă dacă sunt oare disperate trompetele ruseşti că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii SMR-uri?

„Dacă e să răspund: eu spun clar şi răspicat că sunt foarte deranjate! Însă indiferent de zgomotul pe care îl fac nu pot pune piedici. România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar ţara noastră va avea independenţă şi securitate energetică.

Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele ruseşti! Ca să fie foarte clar: în următorii ani România vă produce energie electrica pe bază de cărbune la capacitate maxima, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcţionează. Dar nu vom înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc!”, conchide ministrul energiei.

George Simion a susţinut un discurs în Parlamentul României, în care a acuzat că, în plină criză energetică, statul scoate la licitaţie Termocentrala de la Mintia pentru suma de 90 de milioane de euro. Liderul AUR propune vânzarea Termomintiei, pentru a folosi în interes naţional resursele pe care le deţinem.

„Prin legea offshore întreaga cantitate de gaz din România este vândută pe bursele străine. Deşi toată Europa revine la cărbune, membrii USR reclamă şi reuşesc să închidă cariera de lignit de la Roşia, cea mai mare din această parte a Europei“, a spus Simion.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite