Viorica Dăncilă participă la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Ce alţi politicieni mai sunt prezenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Patrarhul Daniel. Foto: Inquam.
Viorica Dăncilă şi Patrarhul Daniel. Foto: Inquam.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns duminică dimineaţă, în jurul orei 08.00, la Catedrala Mântuirii Neamului pentru slujba de sfinţire. Peste 2.000 de oficiali au fost invitaţi la eveniment, potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, în imagini apărând şi fostul premier Victor Ponta. Preşedintele Klaus Iohannis nu va participa la sfinţire, fiind la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Peste 30.000 de credincioşi din întreaga ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali sunt aşteptaţi, duminică, la sfinţirea Catedralei Naţionale, evenimentul fiind organizat de Patriarhia Română. În interiorul lăcaşului de cult vor intra doar invitaţii oficiali, iar credincioşii vor sta pe esplanada din faţa Catedralei şi vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate.

La eveniment mai sunt prezenţi şi fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, fostul ministru al Justiţiei Valeriu Stoica, dar şi Gigi Becali. În rândul oficialilor participanţi se numără şi preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, duminică, dimineaţă, în jurul orei 08.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a participa la slujbă.

Imagine indisponibilă

FOTO Inquam / Octav Ganea

Klaus Iohannis a fost invitat la ceremonia de sfinţire, însă a anunţat că nu poatre participa, fiind la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European în care se discută proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).

Şeful statului a transmis, însă, un mesaj în care afirmă că ”sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”. În plus, Iohannis i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, şi pe PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Ştire în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite