Viorica Dăncilă a făcut un dezacord la întâlnirea cu liderii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un nou dezacord, în timpul Reuniunii Conferinţelor Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României, spunând în timpul discursului că „discuţiile vor aduce un plus de valoare şi ne va ajuta să vedem punctele comune”.

„Bun venit în România, bun venit la Guvernul României. Ne bucură prezenţa dumneavoastră astăzi aici în an centenar, an în care România sărăbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire, ne bucură prezenţa dumneavoastră astăzi aici, prima vizită premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România la 1 ianuarie 2019. Discuţiile pe care le vom avea astăzi, discuţii axate pe subiecte importante pentru UE, dar şi celelalte subiecte legate în principal de pregătirea României pentru preluarea preşedinţiei UE, cred că vor aduce plus valoare şi în acelaşi timp ne va ajuta să vedem punctele comune în ceea ce priveşte atât viitoarea preşedinţie a UE cât şi din punct de vedere al Parlamentului European. Vreau să vă asigur că România este pregătită pentru a prelua preşedinţia”, a declarat Viorica Dăncilă. Ulterior, reprezentanţilor presei li s-a cerut să părăsească sala, potrivit Protv.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit miercuri şi cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, tema principală a discuţiei fiind pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului UE. 

„Suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei, ne aflăm în grafic atât în ceea ce priveşte pregătirea organizatorică şi logistică. L-am asigurat că Româna îşi propune o preşedinţie ambiţioasă dar şi realist. Suntem ambiţioşi pentru că ne propunem să soluţionăm cât mai multe dosare, dar în acelaşi timp realişti pentru că acest lucru nu depinde numai de România. Am vorbit despre principalele provocări existente la nivel European, la Brexit şi la post-Brexit, am evidenţiat Summitul de la Sibiu din 2019”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii cu Antonio Tajani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite