VIDEO Andreea Paul Vass, bănuită că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședinele PDL, Andreea Paul Vass este bănuită de plagiat. Victor Ciutacu, redactorul șef al Jurnalului Național, a explicat că a primit teza de doctorat a Andreei Paul Vass, care ar conține pasaje din alte lucrări fără a folosi semnele citării, informează Jurnalul Național.

Click aici pentru a citi lucrarea de doctorat a vicepreședintelui PDL Andreea Paul Vass

Andreea Paul Vass este membră a Coaliției pentru Universități, lector la Academia de Studii Economice și este doctor în Economie, titlu obținut în 2008, pentru lucrarea intitulată „Analiza practicilor anticoncurențiale și derogatorii în noul context al economiei globale".

În timpul Congresului PDL de ieri, în cadrul căruia au fost alese noile structuri de conducere ale democrat-liberalilor, proaspăt alesul vicepreședinte, Andreea Paul Vass, a înfierat furtul intelectual și pe cei care îl practică, acuzându-l, astfel direct, pe premierul Victor Ponta, a cărei teze de doctorat stă sub semnul plagiatului.

„Mafia doctoratelor le asigură tot: lucrare, bibliografie, dosar de înscriere, profesori. Mă îndoiesc în anumite cazuri că au mers să-şi aleagă coperta groasă a lucrării. Eu ştiu aroma aceea, o am în nări chiar şi astăzi: a lucrului temeinic, a izbîndă. Doctoratul, domnilor, este momentul esenţial dintr-o viaţă de cercetare. E un triumf al minţii proprii, nu al slăbiciunilor altora", a spus Vass, ieri, în timpul Congresului PDL.

În dreptul la replică pe care l-a oferit Andrea Paul Vass postului de televiziune Antena 3, aceasta a explicat că, în cazul în care apar pasaje din teza de doctorat necitate, acestea ar putea fi pasaje din articole publicate de Vas înainte de a scrie teza de doctorat.

„Eu sunt foarte mândră de lucrarea mea de doctorat. Este puternic muncită, serios elaborată și regret că se apelează la diversiuni pentru a mușamaliza un plagiat. Vreau ca o Comisie de Etică să îmi analizeze teza de doctorat", a spus Vass, în dreptul la replică de la Antena 3.

Vicepreşedintele PDL, care deţine titlu de doctor în economie, a spus că nu are nicio emoţie să supună analizei comisiei de etică lucrarea sa de doctorat, pentru a se arăta adevărul.

„Teza mea de doctorat nu este plagiată. Teza mea de doctorat este scrisă de propria mea persoană, în urma a şapte ani de cercetare. Teza mea de doctorat are un element de originalitate care mă face să fiu foarte mândră de această teză şi care l-a determinat şi pe coordonatorul meu de doctorat să-mi declare acum câteva săptămâni că a rămas cea mai bună teză pe care a coordonat-o vreme de ani buni de zile", a adăugat ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite