Vasile Blaga şi Roberta Anastase ar putea reveni pe funcţii. CCR urmează să se pronunţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, a explicat că PDL aşteaptă pronunţarea Curţiii Constituţionale pe schimbarea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga. Toader susţine că CCR ar putea decide că aceştia au fost schimbaţi ilegal şi îi va repune în funcţie.

Mircea Toader a explicat că plângerile PDL există din momentul schimbării celor doi, iar Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe. 

"Eu ştiu că sunt depuse sesizările noastre care au fost amânate, orice sesizare care există la Curte trebuie să dea un răspuns. Au fost respinse sesizările ca inadmisibile, nu pe fond că nu sunt corecte. Sunt sesizările făcute acolo, nu ştiu când le dau curs", a precizat Toader.

"Dacă e sesizată Curtea Constituţională, se poate pronunţa de acum încolo asupra deciziilor Parlamentarului", a adăugat Mircea Toader.

Curtea Constituţională a hotărât astăzi că deciziile Parlamnetului vor fi supuse controlului CCR, iar Curtea va avea ultimul cuvânt. 

Printr-o ordonanţă de urgenţă, acest drept al Curţii se schimbase, iar avizul CCR era doar consultativ pentru Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite