Valerie Cioloş, soţia premierului Dacian Cioloş: „M-aş bucura ca românul să fie mai optimist faţă de el însuşi“

0
0

Prezentă la lansarea cărţii scrise de Clotilde Armand, „Am ales România“, Valerie Cioloş a vorbit despre relaţia ei cu ţara noastră şi despre pesimismul nejustificat al românilor.

Valerie Cioloş spune că venirea în România, în 1998, a salvat-o de la o traiectorie pe care acum o consideră greşită: „în Franţa, cartezianismul este foarte puternic. Şi, chiar dacă eram foarte credincioasă, eram foarte carteziană. M-am dezvoltat în această cale, în cercetare şi am uitat de suflet. Venind în România, am renunţat la tot şi mi-am urmat sufletul“.

Valerie Cioloş a aprofundat studii în domeniul agriculturii, în Franţa. Aşa l-a cunoscut pe Dacian Cioloş, cu care s-a căsătorit în anul 2000. A petrecut mai mulţi ani în România şi a învăţat limba română. Crede că România trebuie să se salveze de pesimismul care bântuie acum Occidentul: „Eu mă uit la francezi, sunt foarte deprimaţi, foarte pesimişti. Românii încă au o vitalitate şi o energie. Şi m-aş bucura ca românul să fie mai optimist faţă de el însuşi şi să dea drumul la aceste energii şi să ajute şi pe ceilalţi care au mare nevoie. Românii aşteaptă ajutor din Vest, dar, de fapt, a venit vremea ca ei să ajute“.

Valerie Cioloş, soţia premierului Dacian Cioloş: „România m-a salvat. La propriu“  

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite