USR: Moment istoric în Parlament. Iniţiativa „Fără penali”, adoptată la mai bine de doi ani de când a fost lansată campania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR a salutat decizia Camerei Deputaţilor de a adopta iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, la aproape doi ani de când a fost început demersul formaţiunii conduse de Dan Barna.

„Moment istoric în Parlament.Camera Deputaţilor a adoptat astăzi iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii alese ori numite în statul român. La mai bine de doi ani de când USR a lansat campania „Fără penali în funcţii publice” şi la capătul unui lung şir de insistenţe şi demersuri parlamentare, mai facem un pas înainte spre curăţarea politicii şi administraţiei româneşti”, a precizat USr într-un comunicat de presă.

„Vocea a peste 1 milion de români care au semnat iniţiativa s-a auzit astăzi în clădirea Parlamentului.E vocea celor cărora hoţia le provoacă revoltă. A celor care cer spitale funcţionale, drumuri fără gropi şi şcoli decente. Vocea celor care s-au săturat să fie furaţi în timp ce sunt priviţi în ochi pentru ca, după săvârşirea faptei, hoţul să le ceară şi voturile. Astăzi, am mai făcut un pas înainte. Urmează dezbaterea şi votul din Senat, apoi va fi organizat referendumul care va consfiinţi modificarea Constituţiei la o dată ce va fi stabilită ulterior în funcţie de evoluţia pandemiei în România, dar şi de alte considerente. Vom continua pentru că suntem hotărâţi să tăiem calea hoţilor spre funcţii şi banii noştri!”, arată sursa menţionată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite