USR critică măsurile pentru Paşti: „Mesajul lui Vela, generator de confuzie. Impunem distanţare socială sau facem excepţii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela, ministrul de Interne, anunţând măsurile de Paşti Captură video
Marcel Vela, ministrul de Interne, anunţând măsurile de Paşti Captură video

USR critică decizia ministrului de Interne Marcel Vela de a pune poliţiştii să ducă lumină de Înviere credincioşilor.

Uniunea Salvaţi România (USR) critică decizia ministrului de Interne Marcel Vela privind împărţirea luminii de Paşti pentru ortodocşi. 

USR consideră că implicarea poliţiştilor în acţiunea de masă care presupune mersul din casă în casă şi ducerea de lumină credincioşilor care vor ieşi afară este o decizie foarte riscantă, care contrazice toate recomandările de distanţare socială şi dă peste cap toate eforturile de până acum. 

„Tradiţiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paştele a fost şi va fi întotdeauna o sărbătoare esenţială pentru un popor majoritar creştin.

Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort naţional care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanţele militare emise până acum o considerăm inoportună şi imprudentă.

Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populaţiei care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autorităţile serios. Atunci când insistă pentru distanţare socială sau atunci când crează excepţii.

Riscurile, mai ales pentru localităţile cu o densitate mare a populaţiei, sunt importante şi ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor.

Spunem aceste lucruri ştiind că speranţa e de fapt sădită în fiecare dintre noi şi conştienţi fiind că doar împreună, responsabili, putem să depăşim această criză“, a transmis USR pe pagina sa de Facebook

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Lumină de la patrulă: Vela expune poliţiştii la COVID-19 trimiţându-i cu lumânări aprinse în spitale şi în zonele carantinate

STUDIU Cum şi de ce a scăzut coeficientul de inteligenţă al românilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite