UNPR propune buletine de vot cu fotografii la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Constantin Popa. FOTO Arhivă Adevărul
Senatorul Constantin Popa. FOTO Arhivă Adevărul

UNPR va depune, luni, o propunere legislativă privind introducerea pe buletinul de vot a fotografiilor candidaţilor pentru alegerile parlamentare, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul Constantin Popa, membru al formaţiunii conduse de Gabriel Oprea.

Potrivit logicii expuse de Popa, această modificare a buletinelor de vot va permite o mai precisă individualizare a candidaţilor, va elimina confuziile nedorite şi va descuraja absenteismul.

Senatorul UNPR a precizat că „propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor şi permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal“, potrivit Agerpres.

„Lista de candidaţi prezentată electoratului sub forma unei simple înşiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume şi formaţiune politică, la o mai bună individualizare a candidaţilor“, a spus Popa citat de aceeaşi sursă.

Mai mult, senatorul a vorbit şi de publicul ţintă al iniţiativei legislative. Această lege vine în sprijinul „persoanelor în vârstă sau cu o pregătire precară, foarte numeroase în ţara noastră, precum şi a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidaţii“ a conchis reprezentantul partidului condus de Gabriel Oprea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite