Ultima şedinţă a Senatului a fost suspendată din lipsdă de cvorum. Senatorii pleacă în vacanţă trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Senatului FOTO Mediafax
Plenul Senatului FOTO Mediafax

Şedinţa Senatului nu s-a putu desfăşura din cauză că mai mulţi senatori nu s-au prezentat la muncă, iar cvorumul de şedinţă nu a fost asigurat. Senatorii se vor mai întorce la muncă peste trei luni, când începe nouas esiune parlamentară.

În timpul şedinţei de plen, grupul parlamentar PNL a cerut, de mai multe ori, prin senatorii Dumitru Oprea şi Emil Paşcan, să se constate că nu este cvorum de lucru. La prima verificare, prin vot electronic, a cvorumului de lucru, s-au înregistrat 58 de senatori, potrivit news.ro. 

În urma  verificării prezenţei, prin strigarea catalogului, s-a constatat că erau de faţă 81 de senatori, minimimul necesar pentru asigurarea cvorumului. 

Oprea a cerut din nou verificarea prin vot electronic a prezenţei senatorilor în plen. ”Sunteţi mai specialist decât mine. Faceţi sesizare la Biroul Permanent, e treaba senatorilor dacă nu vor să voteze”, a spus senatorul PSD Ioan Chelaru, preşedintele de şedinţă, care a refuzat să mai verifice din nou prezenţa.

Ioan Chelaru le-a transmis colegilor să aibă o vacanţă plăcută, fără ”incidente”.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului de astăzi era proiectul de lege care acorda pensii speciale şi personaluluid e pe ambulanţă, măsură ce a fost lăsată pentru sesiunea din toamnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite