Udrea: Sunt discuţii cu foşti colegi de la PDL, nemulţumimiţi de fuziunea cu PNL, care vor să se alătue PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PP Elena Udrea, Cristian Diaconescu şi Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele PP Elena Udrea, Cristian Diaconescu şi Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele PMP Elena Udrea spune că poartă mai multe discuţii cu foşti colegi de la PDL, care vor să se alăture PMP, după decizia partidului de a fuziona cu PNL.

„Sunt mulţi, mai ales dintre cei de la PDL care nu sunt de acord cu drumul acesta pe care a pornit PDL şi care înseamnă topirea în PNL. Sunt discuţii cu foşti colegi, oameni care vor să se alăture proiectului Mişcarea Populară, nemulţumiţi fiind de situaţia în care se află acum pentru că nu toată lumea este veselă de dispariţia PDL“, a afirmat Elena Udrea.

Preşedinţii PNL şi PDL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au anunţat ieri că numele noului partid de dreapta se va numi PNL, iar sediul va fi în Modrogan 1, actualul sediu al PDL.

Avem un singur candidat la Preşedinţie. Mulţi nu credeau în acest proiect, dar iată că, în 26 iulie, vom avea Congresele de fuziune prin comasare a PNL cu PDL. Acest partid se va numi PNL, iar documentele prevăd clar că PNL este rezultatul fuziunii dintre PNL şi PDL. Sediul partidului va fi în Modrogan 1, iar Statutul a urmărit clar parcursul de respectare a statului de drept. În jur de 4-5 august, vom avea candidat la prezidenţiale,“ a afirmat Blaga, după ultima rundă de negociere cu liberalii.

Ultimul punct care nu era prevăzut în statut era semnul electoral al noului partid. „Semnul electoral al partidului va fi săgeata, în jurul căreia se vor afla steluţele de la sigla Partidului Popular European“, a declarat Gheorghe Falcă, pentru „Adevărul“. Săgeata este sigla actuală a liberalilor.

MRU, absorbit

Ultimul care s-a alăturat acestui proiect politic de fuziune este partidul Forţa Civică, condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Forta Civică va fuziona cu PDL, prin absorbţie, ca urmare a unei decizii luate de Biroul Politic Naţional al formatiunii lui Mihai Razvan Ungureanu. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, în timp ce alţi cinci oameni din echipa sa vor primi posturi de vicepreşedinţi.

Citeşte şi:

Surse: PDL renunţă la nume. Noul partid de dreapta se va numi PNL

Liberalii şi reprezentanţii PDL au convenit, miercuri, ca numele partidului rezultat din fuziunea celor două formaţiuni să fie PNL, au declarat pentru Mediafax surse din echipele de negociere.

Iohannis păstrează suspansul candidaturii

DÂRZENIE Liberalii vor anunţa luni, 21 iulie, numele celui care va purta stindardul PNL în lupta pentru Cotroceni. Cele mai mari şanse le are chiar Klaus Iohannis, care până luni trebuie să lupte pe două fronturi pentru a-şi consolida puterea în partid.

Iohannis, despre Antonescu: Parcă s-a retras de peste tot. Îmi amintesc că s-a şi răzgândit

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut luni o conferinţă de presă în care a comentat o serie de afirmaţii ale lui Crin Antonescu care l-a provocat, într-un interviu acordat ziarului "Gândul", să dezvăluie mai multe detalii referitoare la proiectul său pentru alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite