Udrea cheamă oameni în stradă în ultima zi a lui Băsescu la Cotroceni: „Este cel mai bun preşedinte din istoria României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi Eleana Udrea FOTO Facebook
Preşedintele Traian Băsescu şi Eleana Udrea FOTO Facebook

Preşedintele PMP, Elena Udrea, îi îndeamnă pe români să iasă în stradă în utima zi din mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu, în semn de mulţumire pentru activitatea sa din ultimii zece ani.

„Duminică, 21 decembrie, va avea loc ceremonia de predare a mandatului Preşedintelui Traian Băsescu, omul de stat care, timp de 10 ani, a apărat şi iubit această ţară şi a început procesul de modernizare a statului.
Vă invit pe toţi cei care doriţi să-i fiţi alături celui mai bun Preşedinte din istoria României să veniţi duminică, la ora 13.00, la intrarea Marinescu a Palatului Cotroceni (Strada Eroilor Sanitari) pentru a răsplăti munca, eforturile, curajul şi dăruirea lui Traian Băsescu pentru această ţară“, sună îndemnul lui Udrea.

Duminică, 21 decembrie, după învestirea lui Klaus Iohannis în Parlament, la Cotroceni va avea loc o scurtă ceremonie festivă, care va marca transferul de putere între cei doi preşedinţi.

Preşedintele ales Klaus Iohannis şi preşedintele Traian Băsescu vor avea în această seară, de la ora 17.00, o întâlnire la Palatul Cotroceni, a declarat pentru „Adevărul“ purtătoarea de cuvânt Tatiana Niculescu Bran. Cei doi preşedinţi vor discuta detaliile instituţionale ale predării – preluării mandatului de preşedinte al României.

Ceremonia oficială a predării mandatului prezidenţial, programată duminică, începe, neoficial, de astăzi. Printre temele de discuţie se numără politica externă şi subiectul securităţii naţionale. Informaţia despre întâlnire celor doi a fost confirmată, pentru "Adevărul", de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Tatiana Niculescu Bran.

Este prima întâlnire dintre cei doi, după revenirea lui Klaus Iohannis din concediul de o săptămână în Statele Unite. Ceremonia oficială a predării mandatului are loc duminică, la Parlament.

Sondaj INSCOP: Băsescu, cel mai bun preşedinte după 1990

La întrebarea privitoare la preşedintele post-decembrist care a facut cele mai bune lucruri pentru ţară, Traian Băsescu se clasează pe primul loc cu 30,3% dintre opţiuni. El este urmat de Ion Iliescu cu 23,8% şi Emil Constantinescu (19,6%). Un procent important de 26,3% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Opţiunile pentru Traian Băsescu sunt mai puternice în rândul tinerilor (34%) care indică şi cel mai mare nivel al non-răspunsurilor (37,4%). De asemenea, Traian Băsescu beneficiază de un plus de recunoaştere în rândul persoanelor active (31-50 de ani). La nivelul acestei categorii de vârstă, Emil Constantinescu trece pe locul 2 cu 22,5%, iar Ion Iliescu coboară pe locul 3 (18,3%). Pentru persoanele de peste 50 de ani, cel mai bun preşedinte din ultimii 25 de ani este Ion Iliescu (32%), urmat de Traian Băsescu (26,6%) şi Emil Constantinescu (20,7%).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite