Udrea: Antonescu va încerca să ne ia de sub nas pe cei care au votat cu oamenii lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea îşi atenţionează colegii democrat-liberali punându-i în alertă asupra intenţiilor declarate ale lui Crin Antonescu de a se orienta către electoratul lui Traian Băsescu.

„Declaraţiile lui Crin Antonescu cum că este interesat "într-un mare grad" de electoratul lui Traian Băsescu şi care arată două lucruri. Pe de o parte, că PDL nu face suficiente eforturi să-şi menţină această bază de votanţi şi că liderul liberalilor va încerca să ne ia de sub nas voturile în 2014. Pe de altă parte, că pe acest electorat este o mare bătălie politică astazi- se pune problema cine-l va moşteni? Răspunsul este simplu: cine-l va dori mai mult, cine-l va convinge că e în stare să continue proiectele lui Traian Băsescu“, a scris Udrea pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea susţine că PDL s-a îndepărtat voit de electoratul care i-au votat pe membrii partidului în 2012, iar liberalii pot câştiga teren din această neatenţie.

„Ceea ce însă nu pot înţelege, nici în ruptul capului, este însă renunţarea unui partid, a oricărui partid, la un electorat al său. Atât timp cât voturile sunt moneda cea mai de preţ în politică, să încerci să te îndepărtezi voit de un electorat e cel puţin ilogic. Încrederea votanţilor este lucrul pe care trebuie să-l aperi cu hotărâre, nu trebuie să-i laşi să ţi-i ia altul, nu trebuie să fii pasiv faţă de ei“, a mai spus Udrea.

Deputatul PDL spune că cineva se va orienta către acest partid şi va încerca să-l câştige. „Sigur că, la prima vedere, Antonescu nu prea are şanse, dat fiind track-record-ul său. Însă, dacă noi, PDL, vom continua în cheia în care pare că nu ne interesează ce se întâmplă cu cei care au votat cu noi chiar în 2012, pentru că eram "oamenii lui Băsescu", ar putea apărea cineva care chiar să fie convingător în dorinţa de a reprezenta acest electorat“, a mai spus fostul ministru.

Udrea a ţinut să precizeze că există anumiţi mesageri care doresc binele PDL şi a dreptei, făcând aluzie la afirmaţiile liderului democrat-liberalilor, Vasile Blaga, potrivit cărora a discutat cu preşedintele Traian Băsescu la recomandarea unor mesageri.

În logica aceasta, mi se pare mai util să cauţi acum un continuator al proiectelor lui Traian Băsescu, un urmaş, dacă vreţi, decât o alternativă. Mai ales că opţiunile alternative sunt palide, străvezii chiar, ca să folosesc un eufemism. În încheiere, aş spune că nu toţi mesagerii aduc veşti rele şi că aceştia sunt mai mult decât bine intenţionaţi, dorind cu adevărat binele PDL şi al dreptei româneşti.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat săptămâna trecută că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe tema unificării Dreptei, precizând că întâlnirea a avut loc după ce au fost mai mulţi mesageri din PDL care l-au sfătuit în sensul acesta.

Pe aceeaşi temă:

SONDAJ Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu, favoriţii Dreptei în cursa pentru prezidenţiale

Blaga, despre întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea: „Dacă la oameni le e foame, merg la masă. Nu mă deranjează”

Întâlnire la puterea a treia. Băsescu-Boc-Udrea au luat masa la Golden Blitz





 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite