Teodorovici se mută în chirie cu aproape un milion de euro pe an. Care sunt cerinţele ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici FOTO Arghiva Adevărul
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici FOTO Arghiva Adevărul

Guvernul a aprobat suma de 900.000 de euro pentru Ministerul Fondurilor Europene în vederea închirierii unui spaţiu, într-unul dintre turnurile de sticlă din centrul Bucureştiului.

Ministerul Fondurilor Europene va închiria în clădirea Tower Center International de la Piaţa Victoriei un spaţiu pentru care va plăti 900.000 de euro pe an, bani proveniţi din fonduri europene. Cerinţa expresă a Ministerului Fondurilor Europene este dotarea birourilor demnitarilor cu scaun tapiţat cu piele şi dulapuri din lemn.

Conform documentaţiei de atribuire, mobilierul pentru spaţiile utilizate de demnitari şi funcţionarii publici de conducere trebuie să cuprinda „1 scaun cu tapiterie de piele, 1 birou tip manager, 2 roll-box-uri; o masa de sedinta cu scaune de minim 6 persoane (doar pentru demnitari), 1 cuier, 2 dulapuri din lemn“. De asemenea, imobilul trebuie sa fie amplasat ultracentral (zona 0) sau  central (zona I).

Un alt criteriu a fost proximitatea faţă de mijloacele de transport în comun: „imobilul sa fie amplasat la o distanta maxima de 700 m fata de o statie de metrou si de 200 m fata de un alt mijloc de transport in comun“.

Mutarea MFE a fost aprobată de Guvern în ultima şedinţă inainte de Craciun. Ministerul condus de Eugen Teodorovici îşi transferă sediul într-o clădire de pe Bulevardul Ion Mihalache, în turnul de birouri Tower Center International, de la numărul 15-17, în apropiere de sediul Guvernului. În prezent, MFE funcţionează intr-un sediu din Bulevardul Mircea Voda.

Tower Center International, o clădire controversată

Tower Center International este o clădire de birouri de clasă A din apropiere de Piaţa Victoriei din Bucureşti. Are 110 metri înălţime, cu 22 de etaje şi 4 nivele în subteran, şi o suprafaţă totală de aproximativ 32.000 de metri pătraţi, din care 22.000 metri pătraţi închiriabili.

Lucrarea a fost realizată după planul arhitectului Vladimir Arsene, de la compania Westfourth Arhitecture SA. Constructorul şi beneficiarul imobilului este acelaşi, şi anume, Avrig35. Structura din oţel a costat 56.000.000 de dolari, iar lucrările au durat trei ani, din 2005 până în 2008. În clădirea Tower Center International funcţionează Ernst & Young, Hidroelectrica şi alte câteva multinaţionale.

La începutul anului 2012, compania de consultanţă imobiliară The Advisers a evaluat imobilul la 49,25 milioane de euro, iar valoarea de lichidare a acestuia este de 39,4 milioane de euro, fără TVA, se arată în planul de reorganizare. Valoarea totală a datoriilor firmei, la data de 15 iunie, este de 284,35 milioane lei (peste 65 de milioane de euro).

Proiectul iniţial al clădirii prevedea 21 de niveluri supraterane şi 3 la subsol, însă constructorul a mai ridicat un etaj, ceea ce a obligat Primăria Capitalei să oprească lucrările pentru a se reface autorizaţia.

Pe aceeaşi temă:

România a depăşit rata de absorbţie de 25% a fondurilor europene în acest an

Fondurile europene se vor da mai uşor pentru beneficiarii privaţi decât pentru cei de stat. Ce valori au noile plafoane de achiziţii

Ponta, în Parlament: Absorbţia fondurilor europene, un pariu câştigat. De astăzi, toate programele sunt deblocare, fără niciun fel de excepţie






 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite