Tensiuni PNL-PSD după un eveniment al Ambasadei SUA la Iași. Ce acuzații sunt aduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apar tensiuni între PNL și PSD în urma unui eveniment organizat săptămâna trecută de către Ambasada SUA în România. PSD neagă că nu au fost invitați la eveniment, după ce în presa locală ar fi apărut că nu au chemați din cauza unor poziționări anterioare controversate.

Maricel Popa, președintele PSD Iași FOTO: Facebook
Maricel Popa, președintele PSD Iași FOTO: Facebook

„Oare ce părere are ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că fratele său Alexandru Muraru minte cu nesimțire și pune în pericol relațiile țării noastre cu Statele Unite?! Să protejezi doi penali care au pierdut șirul dosarelor – Chirica și Alexe, este treaba lui Muraru și a PNL. Îi vor judeca cetățenii! Dar să minți cu nerușinare în relațiile cu partenerii strategici ai României este cu totul altceva! Dl. Muraru trebuie să înțeleagă că există o linie roșie chiar și în materie de nesimțire. Dânsul a depășit-o demult. Iar comportamentul său abject face rău atât României, cât și ambasadorului țării noastre în SUA! Întâmplător sau nu, chiar fratele său”, se arată într-o postare a PSD pe Facebook.

Contact de Adevărul, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că nu cunoaște speța și nu se poate pronunța pe acest subiect.

Membrii PSD, absenți de la eveniment

Ambasada SUA în România a organizat, pe 25 aprilie, un eveniment în fața Palatului Culturii din Iași. Potrivit Dezvăluirea, niciun membru PSD nu a participat la expoziția organizată de ambasadoarea SUA. 

„Adevărul” a luat legătură cu prefectul județului Iași, unul dintre persoanele lipsă de la eveniment, pentru a afla motivul din spatele absenței sale, dar și dacă a primit invitație.

Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, a precizat pentru „Adevărul” că a fost invitat la evenimentul organizat de ambasadoarea SUA, însă nu a putut fi prezent, nefiind în municipiu în ziua respectivă.

„M-am întâlnit și am discutat cu doamna ambasador, a doua zi, la inaugurarea Palas Campus. Din păcate, nu am reușit să ajung la evenimentul de la Palatul Culturii, nefiind în municipiu în acea după-amiază”, a explicat prefectul pentru „Adevărul”.

Presa locală a precizat că motivul din spatele neparticipării membrilor PSD ar putea fi faptul că președintele organizației ar fi făcut „propagandă pro-Putin”. Dezvăluirea a punctat faptul că în urmă cu un an președintele PSD a criticat vizita vicepreședintei SUA în România, dar și sprijinul pe care l-au acordat aliații NATO Ucrainei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite