Tensiuni în USR, după ce Biroul Politic al partidului a votat excluderea PLUS din numele şi sigla formaţiunii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin

Revenirea în acte la sigla şi la numele fostului USR duce la tensiuni în partidul format din fuziunea fostului USR, condus de Dan Barna, cu fostul partid PLUS, condus de Dacian Cioloş. Decizia a fost luată în urma alegerilor de la sfârşitul săptămânii trecute, când Cioloş a fost votat preşedinte al formaţiunii.

Congresul USR PLUS a continuat duminică cu dezbaterea privind modificarea Statului formaţiunii. Delegaţii au votat să fie scoasă din denumire titulatura şi sigla PLUS.

Decizia a dus la nemulţumirea unor membri de partid, lucru admis chiar de Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

„A fost multă emoţie în acest weekend şi în alegerile astea. Orice Congres şi orice campanie internă aduce multă emoţie şi poziţionează oamenii în tabere. Eu sper să ştergem cu buretele liniile de demarcaţie dintre USR şi PLUS cât mai repede”, a declarat Ionuţ Moşteanu la RFI, confirmând că în acte modificările aduse siglei şi numelui au rămas cele votate de Biroul Permanent.

De altfel, potrivit unor surse Digi24, modificările ar fi reprezentat o monedă de schimb pentru cei din vechiul USR nemulţumiţi că Cioloş a câştigat şefia partidului.

Modificarea ar aduce însă nereguli în ceea ce priveşte protocolul fuziunii, spune un membru al formaţiunii. 

„Pare că din ură faţă de colegii din fostul PLUS, majoritatea din Congres a decis să schimbăm sigla, cu încălcarea art 2 alin (3) din Protocolul de fuziune, votat in Congres si înregistrat la tribunal. Tristuţ. Drive-ul intern al partidului nostru ar trebui să fie colaborarea, nu ura. Hai să trecem peste falii, oameni buni!", a scris deputatul USR Mihai Poliţeanu pe un grup intern al partidului, potrivit Digi24.

USR PLUS a decis şi ca mandatul noului Birou Naţional să fie de doar 2 ani, mai precizează sursa citată.

De la fuziune, partidul s-a numit până acum USR PLUS şi a fost condus de copreşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Deşi preşedinţia formaţiunii a fost câştigată de fostul lider PLUS, Dacian Cioloş, membrii din echipa lui Barna s-au mobilizat şi au reuşit să obţină peste jumătate din cele 24 de locuri în conducere, mai exact 14 mandate au fost obţinute de membrii echipei lui Dan Barna în Biroul Politic al formaţiunii, adică forul în care se iau deciziile privitoare la direcţia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite