Tăriceanu: PDL, sub semnul “marxismului” învăţat de Băsescu pe când era în PCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu susţine că bătălia pentru şefia PDL este doar o luptă între tabăra Boc şi tabăra Blaga pentru controlarea banului public. Într-o postare pe blogul personal, Tăriceanu scrie că, deşi se proclamă singurul partid de dreapta, liderii democrat-liberali cu Traian Băsescu în frunte confundă dreapta cu un soi de "ciocoism oligarhic".

"Pentru liderii PDL <<dreapta>> înseamnă cam ce au învăţat ei în tinereţe de la Marx: un soi de ciocoism oligarhic, în care boierii poruncesc şi poporul se supune. Mai mult, aş zice că ideologia PDL nu este cu nimic mai mult decât un fel celebrare sinistră a ideii că boierii sunt şi trebuie să rămână bogaţi, iar poporul este şi va fi pentru totdeauna sărac şi <<exploatat.>>", scrie Tăriceanu.

El mai spune că, indiferent cine va câştiga - Vasile Blaga sau Emil Boc- rezultatul alegerilor interne nu va aduce nicio schimbare la nivel de guvernare.

"Singura miză a Convenţiei PDL este care anume dintre membrii PDL vor avea de profitat de pe urma guvernării. Indiferent dacă va câştiga Boc sau dacă va câştiga Blaga, pentru români va fi acelaşi lucru. Blaga nu se pricepe la economie cu nimic mai mult decât Boc, un argument în plus care arată că nu sunt şanse ca România să o ia într-o direcţie bună cât timp acest partid este la conducere", crede fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite