Surse. Şedinţă de Coaliţie de la 20.30. PSD critică OUG pregătită pe energie, pentru plafonare şi compensare a preţurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderii Coaliţiei se reunesc de la 20.30 pentru a discuta despre OUG pe energie şi gaze naturale, potrivit unor surse politice. PSD critică vehement ordonanţa de urgenţă care ar fi trebuit să fie adoptată miercuri, social-democraţii fiind de părere că măsurile din aceasta nu sunt suficiente.

Liderii Coaliţiei ar trebui să se întâlnească în această seară pentru a discuta OUG privind plafonarea şi compensarea preşurilor la gaze naturale şi energie, după ce Guvernul nu l-a mai adoptat în şedinţa de miercuri. 

De altfel, într-un document intern PSD critică OUG pregătită de Guvern. „Schema propusă de ministrul Virgil Popescu este o suveică cu povară masivă pe buget şi pe populaţia care nu beneficiaza de ea (nu se încadrează în plafoane); Este un sistem de tip CARITAS în care populaţia şi statul pierd, în timp ce actorii din piaţa de energie câştigă enorm pe baza unor preţuri speculative”, se arată în documentul intern al PSD, unde social-democraţii susţin că impactul bugetar va fi de 40 de miliarde de lei în 2022.

PSD susţine că în forma pregătită de liberali nu e nicio măsură de împiedicare a „speculei”, iar întreaga povară va fi pe bugetul de stat şi pe cei cărora nu li se va aplica schema. „Perioada de sprijin pentru gaze este redusa doar la iarna noiembrie – martie, deşi pe timpul verii se consuma gaze pentru apa calda menajera – spălatul cu apa calda va deveni foarte scump in timpul verii”, mai precizează documentul.

De altfel, şi liderul PSD a lăsat de înţeles că e nemulţumit de draftul Ordonanţei cu măsurile pe energie. „Avem anumite obiecţii şi o să le prezentăm în coaliţie, de faţă cu prim-ministrul, cu ministrul Energiei şi mai mult ca sigur o să participe la această discuţie şi ministrul Finanţelor”, a spus Ciolacu. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite