SURSE PNL, nemulţumit de Ciucă. Liderii liberali vor să-l cheme să dea explicaţii despre atitudinea faţă de unii miniştri din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea PNL vrea să-l cheme pe Nicolae Ciucă să dea explicaţii, la următorul Birou Executiv, despre modul cum se comportă cu unii dintre miniştri liberali, în condiţiile în care aceştia ar fi mustraţi, în timp ce demnitarii PSD sunt lăsaţi în pace, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

În PNL iar sunt agitate apele din cauza relaţiei dintre premier şi o parte a conducerii partidului. Mai mulţi lideri din formaţiunea sunt nemulţumiţi că premierul ar lua mai mult partea miniştrilor PSD decât a celor din PNL, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Mai mult, uneori sunt mustraţi demnitarii liberali. Ultimul exemplu, reproşul adresat lui Dan Vîlceanu (ministrul Fondurilor Europene), pentru că i-a criticat pe Alexandru Rafila şi Marius Budăi. 

Surse liberale au explicat pentru „Adevărul” că Nicolae Ciucă le-a cerut tuturor demnitarilor să fie mai atenţi cu declaraţiile, apoi l-a luat la rost pe Dan Vîlceanu. Pe de altă parte, un ministru ca Marius Budăi, cu care una discută premierul la Guvern, iar alta comunică public, nu a fost niciodată mustrat.

Liderii liberali au mai avut tentativă de chemare la raport a lui Ciucă, după ce Guvernul a dat comunicat de presă că nu există niciun gând de demitere a lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii. Reacţia venea după ce se vehiculase acest lucru. În schimb, anterior Guvernul nu avusese nicio reacţia în momentul în care PSD presa demiterea lui Virgil Popescu.

Nemulţumiri sunt şi în ceea ce priveşte numirile de noi secretari de stat şi de şefi de agenţii. Persoane din apropierea preşedintelui PNL susţin că numirile sunt blocate la Guvern, de aceea şi ritmul lent al schimbării de oameni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite