Surse: Liviu Dragnea nu a cedat şantajului lui Oprea. PSD nu va lua UNPR pe liste la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. FOTO Eduard Enea / David Muntean
Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. FOTO Eduard Enea / David Muntean

Protocolul de colaborare între PSD şi UNPR va fi semnat în forma iniţială prezentată de PSD, care nu prevede un acord pentru alegerile parlamentare, au precizat surse de la vârful PSD pentru „Adevărul“.

„Vom semna mâine, la ora 11.00. Fără acord pentru parlamentare. Este vorba despre protocolul care a apărut azi în presă. Neschimbat", au declarat surse de la vârful PSD, pentru „Adevărul“.

Protocolul de alianţă trebuia să fie semnat astăzi, înainte de votul privind ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea, însa progresiştii nu s-au prezentat la ora şi locul stabilit şi l-au lasat pe Liviu Dragnea cu ochii în soare.

Potrivit unor surse din PSD, Gabriel Oprea a cerut ca protocolul să prevadă participarea pe liste comune la alegerile parlamentare, iar UNPR să aibă parte de 35 de locuri eligibile, ceea ce reprezintă 7,5 la sută din numărul total de locuri în Parlament.

Cei doi preşedinţi au reluat negocierile după votul de ridicare a imunităţii lui Oprea, la sediul PSD. Ca urmare a întâlnirii, cele doua partide au anunţat că protocolul se va semna mâine, la ora 11.00. Forma propusă de PSD nu prevede încheierea unui acord pentru alegerile parlamentare, iar PSD nu îşi asumă angajamentul că va căra în spate UNPR la alegerile parlamentare. Varianta PSD, care se va semna mâine, face referire doar la alegerile locale, unde cele doua partide vor avea libertatea să facă alianţe punctuale la nivel local.

protocol psd unpr
protocol psd unpr
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite