Surse: Cîţu vrea un vot în BEx prin care Ciolacu şi Grindeanu să nu fie acceptaţi ca premieri din partea PSD. Cum se împart taberele din PNL

0
0
Florin Cîţi şi prim-vicepreşedinţii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţi şi prim-vicepreşedinţii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Florin Cîţu le va cere colegilor din conducerea PNL să dea un vot prin care liberalii să nu accepte ca Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu să nu fie acceptaţi ca propuneri de premieri ai PSD, în cazul în care social-democraţii vor da primul şef al Guvernului, susţin surse din anturajul preşedintelui PNL.

„În PNL a apărut o altă cerere pentru negocieri. Dacă PSD va fi primul partid care va da premierul, PNL nu va accepta ca propunerea de prim ministru să fie Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu”, susţin surse liberale din apropierea premierului demis, Florin Cîţu. 

Aceasta este varianta pe care Florin Cîţu vrea să o supună la vot diseară. Propunerea vine pentru că mulţi liberali nu ar vrea să-l voteze ca premier pe Marcel Ciolacu, iar de Sorin Grindeanu nici nu vor să audă. Grindeanu este asociat ca imagine cu OUG 13, act normativ care a scos în stradă sute de mii de români şi care a dus la demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiţiei. 

Pe de altă parte, surse PNL din conducerea partidului, dar nu din anturajul lui Florin Cîţu, susţin că în interiorul formaţiunii este conturat un grup de lideri care nici nu vor să audă de ideea ca primul premierul să fie de la PSD. „Ar duce la ruperea partidului. Orban asta aşteaptă ca să mai racoleze membri. Şi imaginea noastră ar ajunge foarte proastă. Şi aşa alianţa cu PSD ne aduce deservicii, deşi asigură o stabilitate parlamentară, în acelaşi timp. Nu putem accepta premier de la PSD din prima”, a declarat unul dintre liderii PNL pentru „Adevărul”. 

În schimb, liberalii ar fi de acord cu împărţirea de zece ministere la PSD, opt la PNL şi trei la UDMR. „Nu poţi nici să ignori PSD, plus că au mai mulţi parlamentari. Aşa că trebuie să le cedăm mai multe portofolii”, precizează unul dintre vicepreşedinţii PNL. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite