SURSE. Certificatul Verde la locul de muncă va permite şi testarea antigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosare penale pentru certificate verzi false FOTO adevărul

Potrivit unor surse politice, liderii coaliţiei ar fi căzut de acord ca în noul proiect legislativ pentru introducerea obligativităţii Certificatului Verde la locul de muncă să fie prevăzute cinci opţiuni pentru obţinerea Certificatului. Astfel că, Certificatul ar urma să fie eliberat după prima doză de vaccin. Proiectul va permite şi testarea antigen, timp de 2-3 luni, iar nevaccinaţii ar urma să primească vouchere pentru 15 teste.

Testarea ar urma să fie permisă pentru o perioadă de 2-3 luni în noul proiect legislativ privind obligativitatea Certificatului Verde la locul de muncă, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. 

O altă prevedere agreată de liderii coaliţiei este că nevaccinaţii să primească 15 vouchere în valoare de aproximativ 50 de lei pentru tastare, decontate de stat pentru a fi folosite pe parcursul perioadei respective. 

De asemenea, Certificatul Verde va fi eliberat după prima doză de vaccin, cu menţiunea că acesta ar urma să fie anulat în cazul nerespectării termenului pentru următoarea doză de vaccinare. 

Liderii coaliţiei ar fi promis trecerea proiectului în termen de zece zile. Cel mai probabil proiectul va fi asumat de ministrul Sănătăţii, iar proiectul vechi ar urma să fie retras din Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite