Stroe: Declaraţiile lui Kelemen Hunor sunt nişte încercări eşuate de atenuare a impactului declaraţiilor lui Orban. Şeful UDMR va trebui să îşi clarifice poziţia

0
0
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, solicită în mod public o clarificare a poziţiei lui Kelemen Hunor faţă de declaraţiile anti-UE şi rasiste ale premierului Viktor Orban, până acum preşedintele UDMR încercând doar să justifice afirmaţiile făcute de liderul de la Budapesta.

„În acest context acid al declaraţiilor şi poziţionărilor, e bine să clarificăm un lucru: România este un stat cu o democraţie liberală consolidată, care împărtăşeşte valorile democratice europene. România are avantajul, în acest context extrem de complicat, sa fie condusă de un Preşedinte şi un Prim-ministru proeuropeni, cu valori democratice europene asumate şi care nu vor accepta niciodată ca democraţia să decadă în România, aşa cum se întâmplă în alte state”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionuţ Stroe.

Reprezentantul PNL a cerut clarificări ale poziţionării UDMR: „Declaraţiile domnului Kelemen Hunor sunt, mai degrabă, nişte încercări eşuate de atenuare a impactului declaraţiilor lui Viktor Orban, decât nişte convingeri personale. Nu am văzut la domnul Hunor până acum astfel de declaraţii, de aceea preşedintele UDMR va trebui să îşi clarifice poziţia - a sa şi a partidului pe care îl conduce şi reprezintă - pentru ca această situaţie să înceteze”,  a compeltat deputatul PNL.

„În acest moment nu e periclitat în niciun fel parcursul guvernamental al coaliţiei, ceea ce avem de făcut, măsurile pe care le luam. Însă trăim vremuri complicate şi suntem datori să fim mai alerţi şi mai hotărâţi să combatem orice derapaj de la principiile democratice fundamentale”, a conchis Stroe. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri