Stelian Tănase, despre scăderea lui Crin în sondaje: Bâlbâiala şi şmecheria l-au costat pe Antonescu. Ponta a scăpat pentru că a fost plecat marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politologul Stelian Tănase a comentat ultimul sondaj CSCI care relevă că liderul PNL a fost depăşit de preşedintele Traian Băsescu la capitolul încredere. Politologul spune că aceste cifre arată că publicul a taxat ce a făcut USL în Parlament marţi, iar imaginea premierului Victor Ponta nu a fost fost afectată pentru că a fost plecat din ţară.

„CSCI  dă la capitolul “incredere” Mugur Isărescu 48%, lui Victor Ponta 42%, In clasament apoi se cască un gol de aproape 20 de procente. Traian Băsescu are la încrederea 25 %,  Crin Antonescu vine pe locul 4 cu 23%. Pentru prima dată după multă vreme Băsescu il depăşeste pe Antonescu. E vorba de 3 procente, in marja de eroare. Dar totuşi e un fapt că Băsescu a crescut în aceasta toamnă, o tendinţă care a pornit in urmă cu 3-4 luni. Mugur Isărescu este primul clasat, dar el nu candidează. Logic trebuie să  candideze cel venit pe locul doi, adică Ponta“, scrie Stelian Tănase, pe blogul personal.

Politologul prezintă şi cauzele acestor cifre, dat fiind faptul că sondajul de opinie a fost făcut imefiat după marţea neagră a Parlamentului. „Explicaţia acestor cifre este că publicul a privit dezaprobator ce a făcut USL în Parlament luni/marţi. Haosul, bîlbîiala, şmecheria, debandada etc.  l-au costat pe Antonescu. Ponta a scăpat pentru că a fost plecat, deşi este la fel de implicat în scandalul din Parlament“, a mai spus politologul.

În cazul lui Crin Antonescu, Stelian Tănase a pus pe seama unei crize de imagine. „Mai este o chestiune - PNL nu are o politică de imagine. Crin Antonescu asumă de fapt comunicarea PNL cu massmedia. Poate fi un avantaj ( dar mă îndoiesc ) pentru notorietate, mai ales in perspectiva campaniei prezidenţiale. Dar este şi un dezavantaj- ca acum. Antonescu personal (nu USL, nu PNL)  încasează din plin toate loviturile. El este marele perdant in ce priveşte imaginea după ultima criză. Vine vacanţa şi la liberali trebuie să se intiâmple ceva - o punere in dispozitiv de lupta al partidului, cel mai tirziu pina la finalul iernii. Înainte de orice, se cere aici un task-force, o celulă de criză pentru comunicare“, a mai spus Stelian Tănase.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a fost depăşit de Traian Băsescu la capitolul încredere, potrivit unui sondaj CSCI realizat în perioada 11-13 decembrie 2013. Preşedintele PNL a pierdut două procente comparativ cu luna noiembrie, în timp ce preşedintele Traian Băsescu a ajuns la 25%.

Pe primul loc la capitolul încredere s-a clasat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 48 de procente, urmat de premierul Victor Ponta cu 42%. Surpriza este oferită de locul trei, unde urcă actualul preşedinte Traian Băsescu (25%), depăşindu-l cu două procente pe candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014. Conform sondajului CSCI din decembrie, Crin Antonescu a pierdut două procente în ultima lună la capitolul încredere, ajungând la 23%. Pe locul cinci se clasează Mihai Răzvan Ungureanu cu 21%, urmat de Cătălin Predoiu cu 16%.

Pe aceeaşi temă:

Sondaj CSCI: Ponta a câştigat războiul pe buget cu Traian Băsescu

57% dintre români îl susţin pe premierul Victor Ponta în disputa cu preşedintele Traian Băsescu privind bugetul pe 2014, arată într-un sondaj realizat de CSCI.

Mugur biruitorul. Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale şi pe Ponta, şi pe Antonescu

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta în turul al doilea al algerilor prezidenţiale.

Crin Antonescu, întrecut de Băsescu la capitolul încredere

Preşedintele PNL Crin Antonescu a fost depăşit de Traian Băsescu la capitolul încredere, potrivit unui sondaj CSCI realizat în perioada 11-13 decembrie 2013. Preşedintele PNL a pierdut două procente comparativ cu luna noiembrie, în timp ce preşedintele Traian Băsescu a ajuns la 25%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite