Cîțu rămâne fără imunitate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii l-au lăsat pe Florin Cîțu fără imunitate parlamentară, acceptând solicitarea DNA pentru posibilitatea începerii urmăririi penale. 90 de senatori au votat pentru ridicarea imunității, potrivit informațiilor „Adevărul”

Plenul Senatului va decide daca îi ridică imunitatea lui Florin Cîțu
Plenul Senatului va decide daca îi ridică imunitatea lui Florin Cîțu

UPDATE Diana Șoșoacă a filmat cu telefonul cum punea bilele în urne, chiar dacă votul e secret.

UPDATE Claudiu Târziu, liderul de grup al AUR: „Guvernul Cîțu, ca și alte guverne care a acceptat vaccinare, a practicat terorismul de stat. A încercat să ne vaccineze cu forța. Vaccinurile nu au fost o obligație de la UE sau nu ar fi trebuit să fie o obligație”.

„Cîțu nu e singurul vinovat, ci doar unul din capetele caracatiței pe care îl vedem noi”, a completat Cățu.

UPDATE Daniel Fenechiu, liderul de grup al PNL, a cerut ca senatorii să lase Justiția să-și facă treaba și l-a criticat pe Lucian Romașcanu pentru declarațiile politice.

UPDATE Lucian Romașcanu, liderul de grup al PSD, a fost cel care a luat cuvântul în numele partidului său

Nu-mi face plăcere să discut și să fim cu toții în situația de a vota urmăriri penale (...) Neplăcerea în ceea ce-l privește pe Cîțu e și mai mare. Istoria ori a vrut să glumească cu noi, ori să ne dea cu lecție. A luat funcția pe persoană fizică. Funcție care a venit la pachet cu aroganță imensă, cu autosuficiență.  Toate deciziile erau perfecte, nu lua niciodată prizonieri”, a afirmat Romașcanu.

Social-democratul a mai punctat că România a ajuns să aibă la cârmă, cu rolul de a salva „oamenii, pe cel mai incompetent prim-ministru din trecut mai recent sau mai îndepărtat. E un miliard și ceva cu TVA. Nu s-a încurcat cu mărunțișuri”.

UPDATE Florin Cîțu: „La aproape 100 de ani de la precedenta pandemie, pe o perioadă de trei ani de zile, România, ca și toate țările lumii, toți am fost afectați de o pandemie de o duritate extremă”, a precizat Cîțu, la începutul discursului său.

Românii au putut alege dacă se vaccinează sau nu”, a completat fostul premier. „Lăsăm justiția să-și facă treaba”, a conchis Florin Cîțu.

UPDATE Comisia juridică a dat raport favorabil pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu, în urma solicitării DNA. Plenul Senatului va da ultimul vot.

---

Biroul permanent a Senatului a decis luni ca plenul să voteze miercuri solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul fostului prim-ministru Florin Cîțu. Comisia juridică a avut termen tot până miercuri să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, prin care să aprobe sau să respingă solicitarea.

Fostul premier a transmis că le va cere colegilor liberali să voteze pentru ridicarea imunității sale partlamentare. „Foarte bine, este normal, trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe și să vedem adevărul. Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității”, a transmis liberalul.

În privința demisionării din partid, Cîțu a spus că nu va recurge la așa ceva. „Am avut o discuție, nu a fost vorba despre așa ceva, am spus că dacă aș fi avut funcții în PNL, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție în PNL. Sunt senator PNL”, a declarat Cîțu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis săptămâna trecută Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o sesizare adresată președintelui României și Senatului, referitoare la efectuarea unei urmăriri penale față de fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Aceștia sunt acuzați cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziția de vaccin anti-COVID.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite