Ministrul Justiției a transmis procurorului general cererile de urmărire penală pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

0
Publicat:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis procurorului general cererile de urmărire penală în cazul foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, anchetați, împreună cu fostul premier Florin Cîțu, într-un dosar în care se investighează posibile fapte de corupție privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19. 

Ancheta DNA vizează achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19 FOTO Arhivă Adevărul
Ancheta DNA vizează achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19 FOTO Arhivă Adevărul

„Ministra justiției, dna. Alina Ștefania Gorghiu i-a transmis Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul zilei de marți, 28 noiembrie 2023, cererile de urmărire penală formulate de Președintele României privind pe:

– domnul Vlad Vasile VOICULESCU, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției

doamna Ioana MIHĂILĂ, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției”, arată un comunicat al Ministerului Justiției. 

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, într-un în dosar în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Potrivit DNA, suspiciunile sunt de „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”.

Fostul premier Florin Cîțu a venit luni, însoțit de avocat, la comisia juridică a Senatului, pentru a consulta dosarul în care DNA cere ridicarea imunității sale. Votul în plen ar urma să aibă loc miercuri, după depunerea raportului comisiei.

Conducerea Senatului a stabilit calendarul pentru întocmirea raportului și votul din plen privind ridicarea imunității lui Florin Cîțu. Astfel, Comisia juridică din Senat are termen până miercuri să dea raport pe cererea DNA de ridicare a imunităţii, context în care vicepreşeidntele Senatului Sorin Cîmpeanu a precizat că este posibil ca şedinţa de plen să fie organizată în aceeaşi zi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite