Senatul a votat noul vicepreşedinte al ICR: Nagy Mihai Zoltan. Ce l-a recomandat pentru această funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şedinţă a Institutului Cultural Român (ICR) FOTO Arhiva Adevărul
O şedinţă a Institutului Cultural Român (ICR) FOTO Arhiva Adevărul

Senatorii au votat luni, cu  94 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă", numirea lui Nagy Mihai Zoltan pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Întreaga activitate ştiinţifică a lui Zoltan are în centru minoritatea maghiară din România.

Comisia pentru Cultură şi Media şi Comisia pentru Politică Externă s-au întrunit în 29 octombrie, în şedinţă comună, pentru audierea candidatului propus pentru funcţia de vicepreşedinte al ICR. A fost un singur candidat pentru această funcţie: maghiarul Nagy Mihai Zoltan, propus de grupul parlamentar UDMR.

Candidatul a făcut o scurtă prezentare a activităţii sale şi a răspuns la întrebările formulate de membrii comisiei. După încheierea dezbaterilor, Comisiile reunite au avizat favorabil, cu majoritatea voturilor senatorilor prezenţi în sală candidatura lui Nagy Zoltan pentru funcţia de vicepreşedinte al ICR.

Nagy Mihai Zoltan vine din spaţiul cultural, ocupând funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului Culturii, în perioada 2008-2010. Înainte de a ocupa un scaun la Ministerul Culturii, Zoltan a fost preocupat perioadă de opt ani de cercetarea istoriei minorităţilor naţionale din România. Timpul destinat cercetării ştiinţifice şi-a pus amprenta asupra cărţilor şi studiilor publicate sub numele de Nagy Zoltan Mihai.

„Autonomişti şi centralişti. Enigmele unor decizii istorice. Transilvania de Nord din septembrie 1944 până în martie 1945“ sună titlul unei cărţi care poartă semnătura noului vicepreşedinte ICR. Zoltan s-a dedicat exclusiv studiului comunităţii maghiare din România. O altă carte a lui Zoltan este intitulată „Protejarea intereselor etnice sau sau urmărirea liniei PCR?“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite