Scandal în PSD: candidatul pentru diaspora, infiltrat în partid de lobby-ul penticostal

0
0

Emil Ciubotariu, singurul candidat PSD care poate obţine un loc de parlamentar în diaspora, a fost impus de Marcel Ciolacu după un lobby puternic din zona neoprotestantă. Ciubotariu nu avea nicio legătură cu social-democraţii, iar pe pagina sa de Facebook apare în compania unor parlamentari PNL şi PMP. Ciubotariu este un adversar înverşunat al măsurilor anti-COVID

Emil Ciubotariu va deschide lista PSD în diaspora la alegerile parlamentare, fiind singurul candidat social-democrat cu şanse să fie ales. Românii din străinătate votează într-o proporţie covârşitoare cu PNL, USR-PLUS şi PMP (Republica Moldova), însă PSD are şanse mari să obţină un mandat de deputat ales peste graniţe, potrivit calculelor făcute în Kiseleff. Aşadar, Emil Ciubotariu a primit singurul loc eligibil al PSD peste hotare. În scripte, Ciubotaru figurează ca vicepreşedinte al PSD Italia, însă nimeni nu ştia de existenţa sa în partid. „E o funcţie inventată peste noapte. Dacă vă uitaţi pe lista pentru diaspora, preşedintele PSD Italia, Andrei Murariu, e pe locul doi după Ciubotariu. În mod normal, el ar fi trebuit să candideze primul, dar a fost dat la o parte de influenţa liderilor care susţin familia tradiţională”, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

Lista partidului pentru străinătate a fost propusă, oficial, de Liviu Tit Brăiloiu, preşedintele PSD diaspora, însă ordinea candidaţilor a fost impusă de Marcel Ciolacu. „Ciubotariu, membru al cultului penticostal, a fost susţinut intens în partid de Titus Corlăţean, dar şi de alţi lideri politici din afara partidului, însă foarte influenţi în reţeaua de lobby neoprotestantă. Să fie clar: nimeni nu are o problemă cu apartenenţa sa religioasă. Problema e modul în care a fost plantat pe un loc eligibil, deşi nu are nicio legătură cu PSD. Dacă vă uitaţi pe contul său de Facebook o să credeţi că e membru PNL sau PMP”, susţin sursele citate.

„Spune nu măştilor în şcoli!“

Într-adevăr, pe pagina de Facebook, Emil Ciubotariu apare adesea în prezenţa parlamentarilor PNL care susţin familia tradiţională: Robert Sighiartău, Ben Oni Ardelean şi Daniel Gheorghe. De asemenea, Ciubotariu l-a lăudat pe politicianul PMP care a propus ca orice referire la identitatea de gen să fie interzisă în şcoli şi universităţi. „Felicitări drag senator, Vasile Cristian Lungu... Sunteţi pe drumul cel bun“, a scris Ciubotariu pe Facebook. Candidatul PSD l-a promovat şi pe controversatul medic ieşean Răzvan Constantinescu, care i-a numit pe românii care poartă mască „imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas“. De altfel, Emil Ciubotariu, deşi admite existenţa virusului, face campanie online împotriva măştii. „No mask - spune nu terorizării - spune nu măştilor în şcoli - spune nu regulilor absurde”, a fost îndemnul lui Ciubotaru scris cu CAPS LOCK. Azi, România înregistrează aproape 3.000 de noi cazuri de COVID-19, record în cele 7 luni de pandemie. Din lista de personalităţi promovate de candidatul PSD nu lipseşte nici actorul Dan Puric, un critic vehement al UE.

Imagine indisponibilă

Iniţial, lista PSD pentru Camera Deputaţilor în diaspora urma să fie deschisă de Nicoleta Neagoe, preşedintele filialei Spania. „Fata a strâns cele mai multe semnături din străinătate, peste 5.000, a muncit, dar s-a trezit prima la Senat, în loc de Camera Deputaţilor. Or, locul la Senat nu e eligibil. Acolo va câştiga liberalul Viorel Badea, care e şi acum senator de diaspora. Ciolacu a promis reformă, a spus că vor fi promovaţi oamenii care au muncit pentru partid. Ce semnal dă acum preşedintele Ciolacu? A făcut cadou un mandat de parlamentar unei persoane fără nicio legătură cu PSD, susţinută doar pe criterii confesionale. Şi nici măcar nu a fost presat de vreun baron local, să aibă scuza că are nevoie de voturile unei filiale puternice din ţară”, conchid sursele citate.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite