Robert Negoiţă, despre ruptura de Gabriela Firea: Mi-a creat această percepţie, că de fapt nu ea conducea Primăria Generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoişă a spus că prima întâlnire directă cu Nicuşor Dan, noul primar general, a fost abia săptămâna aceasta, după opt luni de la învestirea în funcţie Foto: Arhivă
Robert Negoişă a spus că prima întâlnire directă cu Nicuşor Dan, noul primar general, a fost abia săptămâna aceasta, după opt luni de la învestirea în funcţie Foto: Arhivă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, sugerează că în Primăria Generală s-a creat de fapt o reţea de directori şi oameni din eşalonul al doilea care rămân pe poziţii, indiferent cine e primar general. El spune şi că a avut „această percepţie”, că nu Gabriela Firea, fostul primar general, conducea cu adevărat Primăria Generală, iar motivul pentru care nu a mai susţinut-o pentru un nou mandat este că i-au fost blocate multe proiecte.

Întrebat în legătură cu declaraţia Gabrielei Firea care spunea că a pierdut un nou mandat de primar general din cauza „trădării” lui Robert Negoiţă, el afirmă că această declaraţie într-o oarecare măsură „n-o consider reală.

„Am muncit mult şi foarte serios să ajung aici şi cred că am ajuns într-o zonă în care nu-mi permit decât să lupt pentru obiective în care cred”, a spus Robert Negoiţă, într-un interviu pentru Digi24

Întrebat apoi de ce nu a mai susţinut-o pe Firea, Robert Negoiţă a spus că a fost blocat în mai multe priecte ale PMB.

„Am fost blocat în multe proiecte de Primăria Generală, sub conducerea fostului primar general. Nu mi s-a spus niciodată că proiectele nu sunt susţinute pentru că nu sunt bune. Pur şi simplu eram blocat. Să dăm exemple. Nu este admisibil ca pentru un pod, pe care eu în continuare îl consider foarte necesar, care a durat două luni de zile să-l facem să fie funcţional, să circule maşini pe el, a durat un an de zile autorizarea de către Primăria Generală şi asta cu piedici puse de către Primăria Generală. Şi pe stânga, şi pe dreapta. O chestiune pe care o consider inadmisibilă. Şi vă mai spun altă chestiune, regretabilă deopotrivă. L-am inaugurat acum un an şi ceva. Nici astăzi nu este recepţionat acel pod, care, repet, a durat două luni să se circule cu maşinile pe el, a precizat Negoiţă. 

Robert Negoiţă: „N-am simţit că doamna Firea avea o problemă personală cu mine” 

Totuşi, edilul consideră că această atitudine nu vine dintr-o problemă pesonală pe care vechiul edil ar fi avut-o cu el.

„Din perspectiva mea, n-am simţit că doamna Firea ar avea o problemă personală cu mine. Nu cred că a fost o chestiune de rea-credinţă din partea doamnei primar general. Am avut o relaţie foarte bună. Am respectat-o şi o respect în continuare ca om. Este un foarte bun comunicator. De multe ori mi-a făcut senzaţia că e om de echipă şi a avut toată susţinerea mea când a candidat prima dată. Dar mi-a creat această percepţie, că de fapt nu conduce această instituţie şi că n-a fost o chestiune personală, ci pur şi simplu lucrurile se întâmplau că aşa se întâmplau ele”, a explicat Robert Negoiţă. 

Întrebat cine conducea, de fapt, instituţia Primăriei Generale, Robert Negoiţă a preferat să nu dea un răspuns. 

„Am propria percepţie despre cum s-au petrecut lucrurile timp de patru ani de zile, doamna Gabi Firea n-a avut mare vină decât că nu a gestionat acea instituţie mai în direcţia în care şi-a propus”, a menţionat el.

Întrebat dacă oamenii care erau sub Gabriela Firea şi care au rămas în Primărie continuă şi acum să procedeze la fel, în mandatul lui Nicuşor Dan, Robert Negoiţă a spus că înainte de a pierde alegerile Gabriela Firea, în relaţia instituţională dintre Primăria Sector 3 şi Primăria Generală s-a transmis mesajul că relaţiile sunt pur şi simplu îngheţate. După ce a pierdut alegerile Gabriela Firea, a urmat o perioadă de o relativă normalitate, iar apoi, încet-încet, lucrurile au început să revină, blocajele să reapară, susţine Robert Negoiţă. 

Prima întâlnire directă cu Nicuşor Dan 

El a spus că prima întâlnire directă cu Nicuşor Dan, noul primar general, a fost abia săptămâna aceasta, după opt luni de la învestirea în funcţie.

„Eu personal n-am nimic de reproşat, sunt conştient că a fost şi este foarte prins, nu este uşor de gestionat o primărie la nivelul Primăriei Generale”, a menţionat edilul Sectorului 3. 

„„Mulţi directori care au fost şi care au fost puşi de către anumite conjuncturi şi grupuri în continuare sunt acolo. Că mai răspund altor comenzi decât celor normale, şi anume de la conducătorul instituţiei, e o chestiune greu de spus din perspectiva mea, nu pot să mă pronunţ, aştept să văd cum evoluează această comunicare care a început ieri şi care are un follow-up săptămâna viitoare şi să sperăm că în două-trei săptămâni ne reîntâlnim, astfel încât să ştim clar. Domnule, spune-mi direct, nu-mi doresc podul ăsta, că nu-l vreau. Subiect închis. Trecem mai departe. Pasajul ăsta îl doresc. Hai să lucrăm pe el! Îmi doresc obiectivul A, obiectivul B, obiectivul C nu-l vreau. Şi am încheiat discuţia. Dar atunci când ne privim şi spui domnule, eu îl susţin şi trec lunile şi anii pe lângă noi şi nu se întâmplă nimic, din perspectiva mea, am dreptul să fiu revoltat şi punct”, a afirmat Robert Negoiţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite