Răspunsul PSD, după ce socialiştii europeni au îngheţat relaţiile cu Dragnea: Este inadmisibil. Răspunsul nostru va veni după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

PSD a reacţionat după ce liderul socialiştilor europeni a transmis că relaţiile cu partidul lui Liviu Dragnea sunt îngheţate până când Guvernul României îşi clarifică angajamentul faţă de statul de drept. Partidul condus de Liviu Dragnea susţine că este inadmisibil acest tratament.

„Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aştepta la mistificări şi acuzaţii fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înţelegem că, în realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziţionare nu reflectă poziţia de ansamblu a PES.

Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, aşteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea.

De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescenţă se va stinge după alegerile din 26 mai.

Atunci, după alegeri, situaţia va fi cu totul alta, când cei aleşi în numele PSD vor avea o poziţie mult mai puternică. Atunci va veni şi răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc şi nu e cazul să-i acordăm o atenţie mai mare decât e cazul”, arată PSD.

Rovana Plumb, care deschide lista PSD la alegerile europarlamentare, atrage atenţia că poziţia PES pe tema situaţiei statului de drept din România nu este una statutară şi asumată în ansamblu de PES, ci mai degrabă o declaraţie politică în context electoral.

”Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziţie afişată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declaraţie politică în context electoral. În realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES. Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influenţeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiaşi familii politice.

Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi şi trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulţumiţi să înţeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziţie absolut toate informaţiile pentru a-şi face o imagine corectă.

În ciuda dezinformărilor şi jocurilor electorale, reiterez faptul că PSD susţine statul de drept din România tot aşa cum susţine şi respectarea drepturilor omului. Pentru că statul de drept fără drepturile omului nu are cum să funcţioneze”, susţine Rovana Plumb.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite