Rareș Bogdan se propune vicepremier cu portofoliu la rotativă. Ce spune Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareș Bogdan a afirmat, într-un interviu la Digi24, că are un portofoliu pentru funcția de ministru sau vicepremier după efectuarea rotativei guvernamentale. În replică, președintele PNL susține că a văzut persoane care se propun pentru mai multe funcții „doar la avionele multirol”.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar FOTO: Facebook
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar FOTO: Facebook

În ceea ce privește o posibilă funcție în viitorul guvern, condus de Marcel Ciolacu, Rareș Bogdan susține că nu va veni „la ascuțit creioane”: „Dacă cineva își închipuie că vin vicepremier fără portofoliu, înseamnă că nu mă cunoaște. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”.

„Legat de prezența mea în guvern, am spus extrem de clar. Eu nu vin în guvern să ascut creioane, nu am nicio trebuință de a veni în guvern, pentru că sunt unul dintre europarlamentarii foarte activi și, zic eu, cu oarecare influență nu doar în grupul meu, fac treabă pentru România, deci eu nu țin să vin în guvern. Dar dacă PNL consideră că prezența lui Motreanu, Bogdan, Bușoi, Turcan, Bolojan, Nazare, care o mai fi acolo, Falcă, e importantă în guvern și consideră că trebuie să vin de la Bruxelles, deși nu-mi convine să vin și să las lucruri nerezolvate aici, voi veni”, a afirmat Rareș Bogdan la Digi24.

Europarlamentarul a precizat că partidul din care face parte nu va modifica protocolul stabilit în Coaliție și dorește preluarea ministerelor agreate la finalul anului 2021, la semnarea protocolului.

„Ca lucrurile să fie foarte clare – PNL nu va mișca o virgulă din protocol. Dacă va mișca cineva, sau cineva negociază în numele PNL, făcând abstracție de primari, BPN, de Consiliul Național, de Biroul Executiv și de pozițiile tuturor celor șase lideri PNL în frunte cu Ciucă, Bode, Bogdan, Motreanu, Flutur, Boc, Bolojan și așa mai departe, greșește foarte mult. PNL merge doar pe respectarea protocolului. Adică, ministerul Transporturilor, vicepremier, secretarul general al Guvernului și ministerul Finanțelor, conform protocolului semnat în 2 decembrie 2021, vor veni după rotativa guvernamentală la PNL”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat că partidul din care face parte nu acceptă „nici 3 ministere pe un minister, nu ne interesează să luăm de la UDMR nimic, nu ne interesază să luăm nimic de la PSD, ne interesează să venim cu cei mai buni oameni, să ocupăm ceea ce este semnat în protocol”.

De asemenea, acesta a precizat că „cine spune că vrea să miște o literă din protocol sau că lăsăm un minister, sau să lăsam secretariatul general al Guvernului, nu cunoaște PNL și nu înțelege că doi nu pot hotâri în numele PNL”. 

Ce spune Ciucă

Președintele PNL a precizat, referitor la dorința lui Rareș Bogdan de a veni ministru în guvernul Ciolacu și vicepremier, că a văzut oameni care s-au propus pentru mai mulți funcții doar la avionele multirol.

„Am văzut oameni care se propun pentru mai multe funcții deodată. Asta am văzut-o doar la avionele multirol”, ar fi afirmat Nicolae Ciucă zilele trecute, potrivit surselor „Adevărul”.

Rareș Bogdan: Nu luăm nimic de la UDMR

Liberalul susține că nu a fost vreo discuție de a prelua ministerul Mediului de la UDMR, precizând că „nu luăm nimic de la UDMR, mai ales înainte cu două săptămâni ca aceștia să aibă alegeri importante”.

„Cine nu înțelege cum arată platforma UDMR și istoria UDMR, atunci ar trebui să verifice și să înțeleagă că nu poți să vii să bagi sula-n coaste unora, înainte cu două săptămâni de alegerile pe care le au. Noi nu dorim să scoatem UDMR de la guvernare. PSD încearcă să introducă în spațiul public ideea, noi n-avem ce să ne împăcăm, noi am semnat un protocol. Protocolul este în trei și îl vom respecta întocmai”, a precizat europarlamentarul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite