Rareș Bogdan dorește funcția de vicepremier după rotativă: Voi face un pas lateral dacă candidează Bolojan sau Boc

0
Publicat:

Rareș Bogdan a afirmat că își va depune candidatura pentru funcția de vicepremier după rotativa guvernamentală din luna mai. Singura condiție pentru care acesta se va retrage din cursa este dacă își vor depune candidatura Ilie Bolojan sau Emil Boc.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL FOTO: Facebook
Rareș Bogdan, europarlamentar PNL FOTO: Facebook

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a precizat că ar putea prelua și un minister după rotative, unul „pe care îl consideră colegii mei mai greu”.

„Discuțiile de la Vila care au apărut în spațiul public n-au nicio legătură cu realitatea. Singura chestiune pe care o pot confirma de acolo, restul sunt foarte multe exagerări, este că într-adevăr am spus că sunt extrem de hotărât să-mi depun candidatura pentru poziția de vicepremier la rotativa guvernamentală în cadrul BPN al partidului, cu un singur amendament. În cazul în care va dori această poziție de vicepremier după 25 mai din partea PNL domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral. Altfel voi concura pentru această poziție cu oricare dintre colegii mei din conducerea PNL, spunând de asemenea cât se poate de clar că dacă este cazul voi prelua și un portofoliu din Guvern pe care îl consideră colegii mei mai greu”, a afirmat Rareș Bogdan, după ședința BPN a PNL.

Rareș Bogdan a punctat că nu este de acord cu modificarea „niciunui rând” din protocolul stabilit de Coaliție. 

„Consider că PNL trebuie să aibă poziția de vicepremier, ministru al Finanțelor Publice, inclusiv ANAF, pentru că nu este trecut în protocol, Ministerul Transporturilor, inclusiv CNAIR, pentru că nu e trecut în protocol, de asemenea SGG și poziția de vicepremier”, a adăugat Rareș Bogdan.

Ședință cu scântei a PNL

Întâlnirea de la Vila Lac dintre tandemul Ciucă-Bode și liderii influenți din partid a fost una cu scântei, nume grele ca Ilie Bolojan și Vasile Blaga atragând atenția asupra problemelor de organizare, lipsa reformelor și atitudinea față de PSD, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Vasile Blaga, doar simplu europarlamentar ca funcție, însă unul din cei mai respectați oameni din partid, a punctat faptul că „organizare zero” la nivel de partid. Tot el a dat una din cele mai dure replici față de modul cum a ajuns PNL: „Suntem ospătarii PSD la guvernare”, a precizat un vicepreledinte al PNL pentru „Adevărul”. 

Blaga a cerut ca PNL să vină la rotativă cu linia întâi a liderilor din partid și să înceteze experimentele cu oameni din zona a doua sau aduși din afara partidului, pentru că nu mai poate continua așa, mai ales în prag de alegeri. În ceea ce privește această opinie, a fost secondat de Rareș Bogdan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite