PSD se opune înfiinţării unui Minister al Familiei. Olguţa Vasilescu: Nu se pune problema. Nu ştiu dacă propunerea a fost făcută la modul serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi vicepreşedinte PSD. FOTO Arhivă Adevărul
Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi vicepreşedinte PSD. FOTO Arhivă Adevărul

Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD şi primar al Craiovei, a declarat că formaţiunea din care face parte nu este de acord cu înfiinţarea unui Minister al Familiei, cu toate că până în prezent Kelemen Hunor (UDMR) şi Florin Cîţu (PNL) s-au declarat pentru un nou portofoliu în Guvern.

Întrebată ce părere are despre înfiinţarea în noul Guvern a unui Minister al Familiei, distinct de cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a avut o poziţie tranşantă: „Nu cred că e cazul. Nu se pune problema. Nu ştiu dacă propunerea a fost făcută la modul serios. Cum s-a discutat astăzi pe programul de guvernare, cred că putem să ne compatibilizăm”. 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este primul care a venit cu ideea înfiinţării unui Minister al Familiei, idee pe care au părut că o îmbrăţişează şi fruntaşi ai PNL ca Florin Cîţu şi Gheorghe Flutur. Apoi, Rareş Bogdan a venit cu o declaraţie nuanţată pe tema acestui minister. 

„Este interesantă şi propunerea cu MInisterul Familiei. În Polonia, în 2016, cred, s-a înfiinţat un Minister al Familiei pentru a ajuta natalitatea, cu condiţiile clare ca mamele să fie sprijinite. Este interesantă această preocupare, noi am cerut un minister special pentru diaspora, pentru că avem 6 milioane de români în afara graniţelor şi consider că Ministerul de Externe nu se ocupă şi nu asta e treaba, până la urmă, a Ministerului de Externe, să se ocupe special de aceste chestiuni”, a completat Rareş Bogdan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite