PSD nu va face zid în jurul lui Năstase dacă va fi condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase la Parchet
Adrian Năstase la Parchet

Liderii PSD au declarat că, potrivit unor informaţii din cercurile politice, se aşteaptă ca Adrian Năstase să primească pe 7 decembrie, de la completul de judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o sentinţă de condamnare cu suspendare în dosarul cunoscut sub numele "Mătuşa Tamara".

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspectează că în primele luni ale anului 2012 şi asupra altor câţiva lideri centrali să fie deschise de către procurori dosare anticorupţie.
Potrivit surselor citate de Mediafax, dacă informaţiile despre o posibilă sentinţă cu condamnare în dosarul "Mătuşa Tamara" se adeveresc la pronunţarea de către ÎCCJ, liderii PSD nu vor face "front comun" în jurul lui Adrian Năstase.
"Dacă va fi condamnare, chiar şi cu suspendare, nu mai avem cum să facem zid în jurul lui. Câtă vreme acţiunea era încă la stadiul cercetării penale sau al acţiunii în instanţă, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar când s-a pronunţat justiţia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru că Năstase a fost îndeajuns de abil să ducă acuzele procurorilor în derizoriu, iar intrumentarea a durat prea mulţi ani ca să mai constituie ceva spectaculos. ", a declarat unul dintre liderii PSD.
Statutul PSD prevede şi posibilitatea autosuspendării, în cazul în care membrul de partid în cauză este cercetat sau condamnat penal pentru infracţiuni incompatibile cu funcţa deţinută în partid.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite