PSD, la un om distanţă de a-şi reasigura majoritatea în Cameră: Doi dintre cei patru parlamentari disidenţi s-au reînscris în partid după două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu. Foto: Facebook
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu. Foto: Facebook

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a anunţat luni, în timpul plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, că doi dintre cei patru parlamentari PSD, care se transferaseră la partidul lui Victor Ponta în urmă cu doar două săptămână, au făcut cerere de reînscriere în partid. Astfel, grupul PSD din Camera Deputaţilor a recâştigat doi oameni, fiind la doar un om distanţă de majoritatea necesară, adică 165 de deputaţi.

„Vreau să vă anunţ, pe procedură, că Mihai Popa şi Mihai Mohaci au făcut cerere de reînscriere în PSD, urmând să facă din nou parte din grupul nostru. Aceştia îşi vor relua de mâine activitatea parlamentară. Le urăm bine au revenit”, a precizat liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu, la începutul şedinţei reunite a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Fostul premier şi fondatorul Pro România, Victor Ponta, anunţa pe 3 decembrie, pe pagina sa de Facebook, că alţi patru deputaţi PSD au demisionat din partid şi s-au alăturat formaţiunii pe care o conduce. Noii parlamentari Pro România sunt fostul lider PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, unul dintre contestatarii oficiali lui Liviu Dragnea, Ion Spânu, Mihai Popa si Mihai Mohaci. Prin plecările celor patru, PSD pierdea majoritatea în Camera Deputaţilor, rămânând, împreună cu ALDE, cu doar 163 de parlamentari. Majoritatea în Cameră este asigurată de 165 de deputaţi.

Prin revenirea celor doi parlamentari, PSD rămâne încă la un om distanţă de majoritate, după ce duminică deputatul Octavian Petric şi-a anunţat demisia din partid. Petric a anunţat şi el că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. Astfel, PSD-ALDE rămân, momentan, în număr de 164 de parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite