PSD dă înapoi pe tema eliminării cotei unice. Ciolacu: Nu e o decizie pe care să o iei peste noapte

0
0
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD  FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD  FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat că subiectul cotei progresive trebuie discutat în interiorul Coaliţiei şi nu există o presiune privind rapiditatea introducerii acesteia, fiind nevoie de analize şi consultări ale tuturor actorilor sociali.

Întrebat cum va rezolva Coaliţia disputa cotă unică versus cotă progresivă, în condiţiile în care Nicolae Ciucă şi PNL au subliniat că vor menţinerea cotei unice, Marcel Ciolacu a precizat: „Este opinia dânsului, cum şi noi avem opinie. Credem că România în viitor, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze (n.r. - pe o cale), să facem un pas către ţările dezvoltate”. 

Preşedintele PSD a punctat că trecerea la cota progresivă „nu e o decizie pe care să o iei peste noapte”, fiind aşteptate părerile de la Ministerul Finanţelor, dar şi ale specialiştilor din exteriorul instituţiilor publice. 

„Eu am vrut în spaţiul public să vorbim de principii, nu de detalii, cine face expertize. Eu doresc să rămânem la ideea de principii şi ce cale ne dorim pentru România. Ne dorim o cale către o ţară dezvoltată sau dorim o ţară ca afară, dar sistem fiscal ca în Rusia”, a mai afirmat Ciolacu. 

Pus să comenteze dacă România ar fi pregătită pentru cota progresivă, dat fiind că şeful ANAF a subliniat că instituţia nu e pusă la punct pentru o asemenea reformă, Ciolacu a punctat că acesta ar fi un motiv pentru a mai întârzia cu impunerea unui impozit progresiv.

Întrebat care sunt şansele ca în Coaliţie să se ajungă la consens, Marcel Ciolacu a evitat un răspuns clar: „Eu îmi doresc în cadrul Coaliţiei să avem un plan privind viitorul României”.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite