Proiect pentru numirea membrilor consiliului de administraţie pentru spitalele publice. Ce criterii ar trebui îndeplinite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Seidler FOTO Cristian Seidler / Facebook
Cristian Seidler FOTO Cristian Seidler / Facebook

Deputatul USR-PLUS Cristian Seidler a depus un proiect ce prevede numirea membrilor consiliului de administraţie pentru spitalele publice din ţară, pe baze meritocratice. Proiectul de lege prevede şi ca cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate să nu mai poată fi numiţi.

Deputatul este de părere că este necesară completarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii.

„Proiectul prevede că nu vor putea fi numiţi membri ai consiliului de administraţie pentru spitalele publice cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării. Am considerat necesară completarea legii cu Alin.15, care preia formularea iniţiativei legislative cetăţeneşti de modificare a Constituţiei României, cunoscută în spaţiul public sub formula «fără penali în funcţii publice, la nivelul consiliilor de administraţie ale spitalelor publice, a explicat deputatul Cristian Seidler.

Proiectul de lege depus prevede mai multe cerinţe ce trebuie îndeplinite pentru numirea membrilor. 

„Proiectul modifică şi completează Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Concret, membrii consiliului de administraţie pentru spitalele publice vor trebui să îndeplinească următoarele cerinţe:

a) să fie absolvenţi de studii superioare finalizate cu licenţă şi

b) să deţină la data numirii cel puţin 5 ani de experienţă profesională şi/sau de management în domeniul medical, farmacie, sănătate publică, juridic sau economic, sau

c) să deţină la data numirii cel puţin 5 ani de experienţă în reprezentarea pacienţilor în calitate de membru al structurii de conducere a unei asociaţii sau fundaţii de profil”, a transmis alianţa. 

Proiectul de lege apare în contextul în care informaţii conform cărora viceprimarul Horia Tomescu îl susţine  pentru a face parte din consiliile de administraţie a 19 spitale bucureştene, pe un candidat care şi-a înjunghiat fosta iubită în 2004. 

Viceprimarul USR-PLUS, Horia Tomescu a susţinut că dacă acuzaţiile se dovedesc a fi adevărate, nu îl va mai spijini pentru rolul din Consiliul de Administraţie pe Răzvan Marian Apostol.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite