Pro România şi-a prezentat noile „transferuri“ politice. Andronescu, prezentă la eveniment. Ponta: Nu vreau în partid baronetul, oprişanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Pro România, formaţiune al cărui principal lider este fostul premier Victor Ponta, şi-a prezentat priorităţile politice pentru perioada 2018-2024. Pe lângă persoanele care şi-au anunţat recent înscrierea în Pro România, la eveniment a fost prezentă şi Ecaterina Andronescu, senator PSD, care a precizat că a venit în calitate de „invitat“.

UPDATE Victor Ponta: Dacă am zis că facem politica altfel, vom incepe la timp acest eveniment. Vom fi scurţi, deşi eu sunt ca un jucător care a fost suspendat 3 ani pe nedrept şi simt nevoia să vorbesc mai mult.

Marile partide tradiţionale au o problemă structuralăîn a se schimba. E o obligaţia noastră de a oferi alternativa. Oameni puţini, dar sper că de bună calitate. Sper să repetăm partea bună, nu pe cea rea. La acest proiect am reuşit să conving câţiva oameni. În ultima săptămână 5.000 de oameni s-au înscris. Pro România am vrea să fie prima formaţiunea în care nu doar membrii decid.

În partid nu vreau să fie prezent baronetul, oprişanii. Nu vreau doar să facem opoziţie. Vreau ca în momentul când criticăm, să explicăm de ce am făcut asta. Sunt social-democrat, dar cred în elite şi cred că o sociatate nu poate să progreseze cu oameni obedienţi, agramaţi. Vreau în acest proiect şi oameni care ştiu să vorbească limba română şi limba engleză.

Imagine indisponibilă

UPDATE La eveniment sunt şi ultimele persoane care au anunţat intrarea în partid: Ioana Petrescu, Augustin Jianu sau Mihai Sturzu. 


Pro România se reuneşte pentru prima dată la un eveniment oficial după recentele veniri în partid. Dacă până acum câteva zile Pro România avea doar cinci parlamentari, acum formaţiunea condusă de Victor Ponta a ajuns la 11 deputaţi. 

Săptămâna trecută şi-au anunţat înscrierea în partid Cătălin Nechifor, Gabriela Podaşcu, Mircea Dobre, Nicolae Bănicioiu, Emilia Meiroşi şi Ion Tabugan. La evenimentul de luni, adică la prezentarea priorităţilor pentru perioada 2018-2024, este prezentă şi senatoarea Ecaterina Andronescu. Aceasta a fost contracandidatul Vioricăi Dăncilă la Congresul extraordinar al PSD din martie, dar s-a retras după ce nu a fost lăsată să vorbească. 

Imagine indisponibilă

FOTO Inquam 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite