Prima decizie a guvernului Ciucă: Se reiau angajările la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Noul guvern a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care instituie o derogare de la legislaţia existenţă pe durata stării de alertă şi dă drumul la angajări la stat, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

OUG permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deşi Legea nr. 55/2020 a oprit angajările de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepţia angajărilor în sistemul sanitar. Odată cu adoptarea ordonanţei de urgenţă, toate instituţiile bugetare pot face din nou angajări.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri