Preşedintele PE, după întâlnirea cu Dăncilă: Am cerut Guvernului român să continue să consolideze statul de drept, să continue lupta împotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, marţi, o conferinţă de presă alături de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Liderul PE a declarat că a cerut Guvernului român „să consolideze statul de drept şi lupta împotriva corupţiei“.

UPDATE Guvernul a anunţat ce a discutat Viorica Dăncilă cu Donald Tusk. „În cadrul întrevederii, premierul Viorica Dăncilă a reiterat sprijinul puternic al României pentru consolidarea proiectului european şi a menţionat interesul ca Programul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în primul semestru al anului 2019, să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni. Prim-ministrul a confirmat angajamentul său personal în avansarea procesului de pregătire, arătând că asigurarea condiţiilor necesare exercitării cu profesionalism şi eficienţă a mandatului României la Consiliul UE reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului“, arată un comunicat de presă al Guvernului, referitor la întrevederea Tusk-Dăncilă. 

UPDATE Antonio Tajani, la conferinţa de presă cu Viorica Dăncilă: Am cerut Guvernului român să continue să consolideze statul de drept , să continue lupta împotriva corupţiei. Mi-a dat asigurări faţă de disponibilitatea de a veni în plen pentru a vorbi despre proiectele României şi o dezbatere pentru viitorul Europei. 

Viorica Dăncilă, la conferinţa de presă: Venirea mea e emoţionată. Cred că împeună cu liderii europeni trebuie să găsim soluţii la provocările care urmează. Am vorbit despre preşedinţia României de la 1 ianuarie 2019, despre Brexit, despre cadrul financiar-multianul.

Sunt convinsă că va fi o colaborare foarte bună, sunt convinsă că preşedintele Parlamentului European va fi implicat în a ne ajuta cu preşedinţia Consiliului UE şi voi veni să vorbeacă în PE despre viitorul Europei. 

PDATE Antonio TAJANI, Preşedintele Parlamentului European, va avea o întrevedere cu Viorica DĂNCILĂ, Prim-ministrul României, azi, 20 februarie 2018, începând cu ora 16:00 (ora României), la sediul Parlamentului European din Bruxelles. 

***

Astăzi, de la ora 14.15 ora Bruxellesului, premierul român se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, iar de la ora 15.00 ora Bruxellesului, va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentul European, Antonio Tajani.

Miercuri, Viorica Dăncilă va fi primită de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Premierul se va întâlni şi cu comisarul european din partea României, Corina Creţu.

„Aşa cum am susţinut (...), vreau să cresc dimensiunea europeană a guvernării şi cred că acesta este primul pas. Vreau o relaţie mult mai bună cu liderii instituţiilor europene, pentru că ne aşteaptă o perioadă importantă pentru Uniunea Europeană, ne aşteaptă o perioadă importantă pentru România, Preşedinţia Uniunii Europene, şi cred că este foarte bine ca să putem să fim şi noi la masa discuţiilor atunci când se vorbeşte despre viitorul Europei, atunci când se creionează politicile importante la nivel european şi mă refer la politica de coeziune şi la politica agricolă comună atât de importantă pentru România”, declara premierul săptămâna trecută.

Conform unui comunicat al Guvernului, vizita are ca obiectiv principal intensificarea dialogului prim-ministrului şi al Guvernului României cu instituţiile europene, la cel mai înalt nivel, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta priorităţile României pentru perioada următoare, cu accent pe principalele dosare europene. Astfel, vor fi abordate subiecte precum viitorul cadru financiar multianual al Uniunii post-2020, inclusiv în ceea ce priveşte rolul României în negocierile viitoare. Prim-ministrul va sublinia importanţa pe care România o acordă menţinerii unor alocări importante pentru politica de coeziune şi cea agricolă.

De asemenea, vor fi discutate aspecte privind consolidarea proiectului european, securitatea internă, Vecinătatea UE şi aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, precum şi elemente de interes în perspectiva alegerilor europene din 2019.

Va fi reiterat angajamentul României de a contribui constructiv la gestionarea provocărilor actuale şi la consolidarea unităţii şi coeziunii Uniunii Europene, inclusiv prin asigurarea unui mandat eficient care să permită obţinerea de rezultate pozitive pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, se mai arată în comunicat.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite