Predoiu: Membrii PNL care vor să candideze pentru funcţia de primar de sector al Capitalei trebuie să-şi anunţe intenţia până la 1 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că membrii PNL care nu şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile locale pentru funcţia de primar de sector al Capitalei, dar vor să candideze, pot adresa notificarea de intenţie până la 1 februarie. În plus, cei care deja şi-au început pre-campania pentru locale au obiectivul de a a aplica planuri de creştere a notorietăţii şi a încrederii.

Preşedintele PNL Bucureşti a anunţat mai multe decizii luate de organizaţia liberală a Capitalei. Prima mare decizie luată luni a fost aceea ca membrii PNL Bucureşti care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale pentru funcţia de primar de sector al municipiului Bucureşti, vor elabora şi aplica de urgenţă planuri de creştere a notorietăţii şi a încrederii cetăţenilor în persoana lor.

O a doua decizie despre care a vorbit Cătălin Predoiu a fost legată de anunţarea de noi candidaturi pentru primăriile de sector ale Capitalei. „Membrii PNL Bucureşti care nu şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale pentru funcţia de primar de sector al Municipiului Bucureşti, dar intenţionează să o facă, îşi pot formula o notiifcare de intenţie până la data de 1 februarie“, a adăugat Predoiu care a precizat că notificările referitoare la intenţia de a candida trebuie făcute copreşedinţilor de la sectoare şi peşedintelui organizaţiei Bucureşti.

Întrebat despre persoanele din PNL care şi-au manifestat intenţia de a candidat pentru unul din sectoarele Capitalei, Predoiu s-a ferit în a da un răspun clar, cu nume şi prenume. „Trebuie să asigurăm la Bucureşti cea mai bună candidatură. La sectoare şi la Capitală. Trebuie să căutăm cei mai buni. Dacă sunt astfel de colegi, au timp să o facă“, a declarat Predoiu. 

Până acum, prin ieşirile publice, fie comunicate de presă sau interviuri, candidaţii la sectoare sunt puţini la număr, de cele mai multe ori, chiar un singur candidat. La Sectorul 1 şi-a manifestat intenţia de a candida Diana Tuşa, în timp ce la Sectorul 2, Dac Cristian Popescu. La Sectorul 3 sunt doi potenţiali candidaţi, Eugen Nicolăescu şi Cristian Tudorache, iar la sectorul 4 Marius Rogin. La Sectorul 5 şi-a anunţat intenţia de a candida Ovidiu Raeţchi, unul dintre cei mai vizibili liberali, în timp la Sectorul 6, parlamentarul Răzvan Mironescu ar vrea fotoliul de primar.  

Liberalii pun presiune pe Guvern pentru alegerea primarilor în două tururi

Cătălin Predoiu a anunţat că liberalii vor continua să ceară public Guvernului, ori de câte ori vor avea ocazia,  emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru introducerea votului în două tururi la alegerea primarior. Pe lângă intensificarea acestui mesaj prin declaraţii ale copreşedinţilor PNL şi ceilalţi membri librali trebuie să promoveze mesajul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite