PPE: Nu dorim ca PES să înţeleagă desfăşurarea congresului nostru la Bucureşti drept un act provocator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular European nu doreşte ca socialiştii europeni să interpreteze desfăşurarea congresului PPE la Bucureşti drept un "act provocator", motivând că alegerea locului de organizare a reuniunii s-a făcut în urmă cu un an, a declarat purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, pentru EurActiv.

De asemenea, liderul PPE a menţionat că au existat mai multe propuneri privind locul de desfăşurare, însă Bucureştiul s-a dovedit a fi cea mai atractivă variantă.

În acelaşi timp, PPE a făcut "un gest neobişnuit", notează EurActiv, felicitând PES pentru decizia sa de a schimba locul de desfăşurare a congresului.

Reamintim că socialiştii europeni trebuiau să se reunească la Bucureşti, însă PSD, la 31 august, a adresat o scrisoare conducerii PES în care sugera schimbarea locului de desfăşurare. "Din păcate, la nivel european, ca urmare a sprijinului necondiţionat din partea PPE (în favoarea preşedintelui Traian Băsescu) şi a incapacităţii noastre de a explica presei circumstanţele politice şi constituţionale, informaţiile emise de echipa lui Traian Băsescu au avut succes şi au afectat imaginea externă a ţării, ca şi imaginea guvernului pe care îl conduc. Din acest motiv, am decis să propun organizarea congresului PES la Bruxelles şi nu la Bucureşti. Consider că imaginea PES, relaţiile sale cu presa europeană şi obiectivele sale politice majore sunt mai importante decât interesul unui partid membru precum PSD", a transmis socialiştilor europeni premierul Victor Ponta.

Congresul popularilor europeni se va desfăşura între 17 şi 18 octombrie. Reuniunile PPE se ţin o dată la trei ani, iar principalul punct de pe agenda congresului este alegerea unui nou preşedinte. Nu se întrevede însă nicio schimbare la vârful PPE, Wilfred Martens conducând gruparea europeană încă din 1992. Totuşi, PPE acceptă candidaturi la această funcţie începând cu 4 septembrie, relatează EurActiv.

Citeşte şi:

Martens: Congresul PPE de la Bucureşti va fi găzduit de Traian Băsescu, de PDL şi UDMR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite