Poziţia PPE faţă de ordonanţele pe Justiţie: Vom fi alături de poporul român. Reprezentanţii PPE din UE vor apăra statul de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Daul, liderul PPE. FOTO AP
Joseph Daul, liderul PPE. FOTO AP

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat, marţi, după Adunarea Politică a popularilor, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia politică din România, că acest grup politic va fi alături de poporul român şi va susţine apărarea statului de drept.

„Urmărim îndeaproape evoluţiile din România. Reprezentanţii PPE din toate instituţiile Uniunii sunt pregătiţi să apere statul de drept, un sistem de justiţie puternic şi independent, precum şi continuarea luptei împotriva corupţiei. Vom fi alături de poporul român, oricând va fi nevoie,“ a declarat marţi preşedintele PPE Joseph Daul după Adunarea Politică a PPE în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia politică din România, precum şi despre tentativa Guvernului de a aduce modificări Codului Penal şi de a propune graţierea colectivă pentru mai multe categorii de condamnaţi penal

Pe lângă situaţia de la Bucureşti, popularii europeni au mai discutat şi cazul unei alte ţări unde reformele în Justiţie sunt puse sub submenul întrebării. E vorba de Albania, unde în curând vor fi alegeri. 

Consiliul Europei, alături de Comisia de la Veneţia, vor organiza, în luna aprilie, la Bucureşti, o conferinţă internaţională pe tema rolului opoziţiei şi al majorităţii într-o democraţie, ea urmând să fie deschisă sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al secretarului general al forului european.

„Mi-am exprimat viziunea că este o nevoie, mai mult decât oricând, să fie susţinute la cel mai înalt nivel al politicii standardele şi valorile Consiliului Europei. De aceea, împreună cu secretarul general, vom deschide, sub un patronaj comun, pe 6 aprilie, la Bucureşti, o conferinţă internaţională, organizată alături şi de Comisia de la Veneţia, pe tema rolului majorităţii şi a opoziţiei într-o democraţie veritabilă“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite