Ponta merge astăzi la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Iohannis despre criza imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că va merge marţi la Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema refugiaţilor şi a explicat că, potrivit articolului 102 din Constituţie, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii săi bulgar şi sârb sâmbătă la Sofia. Întâlnirea celor doi lideri ai Executivului are loc la 15.30.

UPDATE Întâlnirea între cei doi lideri ai Executivului are loc începând cu 15.30, potrivit Digi24


Ponta a avut declaraţii dure în ultimele zile la adresa actualului preşedinte , mai ales după c Iohannis i-a atras atenţia că a plecat să negocieze poziţia României în tema imigranţilor, fără un mandat din partea preşedinţiei. Premierul i-a răspuns preşeddintelui, când prin atacuri, când ironic. 

„Nu ştie despre ce e vorba... Că dacă ştia... mandat se dă atunci când te duci să semnezi acorduri internaţionale. Nu am semnat niciun acord internaţional. Dar dânsul nu ştie asta. L-a văzut pe Traian Băsescu care ţinea povestea asta cu mandatul, cred că i-a întins o capcană. Am obligaţia conform Constituţiei şi a mandatului pe care l-am primit din partea Parlamentului — nu din partea domnului Iohannis, de a mă ocupa de lucrurile care ţin de viaţa de zi cu zi. (...) Fiind foarte arogant, domnul Iohannis nu se pregăteşte. Dacă se pregătea, ieri nu făcea acea declaraţie", a explicat Ponta, care a menţionat articolul 102 din Constituţie, potrivit căruia, conform programului de guvernare, Executivul asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării. 

Anterior, Iohannis precizase că a vorbit cu premierul şi l-a invitat pentru discuţii la Cotroceni. „Da, am vorbit la telefon şi l-am invitat pentru mâine la o discuţie", a spus şeful statului luni, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Bruxelles.

„Comunicarea instituţională funcţionează şi eu o să am grijă să funcţioneze şi în continuare, chiar dacă unii din când în când confundă sediul propriu cu locuri precum gara, unde se foloseşte şi un limbaj colocvial", a mai spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite