Ponta le-a cerut miniştrilor să nu-şi consume energia pe subiecte care-l nemulţumesc pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor, în şedinţa de guvern, să se concentreze pe problemele guvernării şi să nu îşi consume„energia“ pe subiecte precum cel legat de nemulţumirea preşedintelui Traian Băsescu faţă de numărul de parlamentari.

„Noi avem de guvernat ţara şi de muncit, nu ne uităm că preşedintele nu e mulţumit de Parlament, cum va fi Constituţia, ce subiecte mai sunt în presă. Vreau să vă rog pe toţi să vă concentraţi pe ce are de făcut Guvernul. Nu vreau să fiu răutăcios, dar cineva mai trebuie să şi muncească în aparatul administrativ şi dumneavoastră aveţi această sarcină. În rest, dezbateri cum va fi, cum nu va fi, câţi parlamentari, unde sunt ei, e treaba celor care...are Parlamentul această sarcină“, le-a spus premierul miniştrilor, în faţa presei, potrivit Mediafax.

Totodată, Ponta a subliniat faptul că eforturile miniştrilor trebuie îndreptate către soluţionarea problemelor pe care le impune actul de guvernare.

„Noi trebuie să rezolvăm problemele de zi cu zi şi cu cât mai puţină energie vă consumaţi în alte direcţii, cu atât mai multă vă rămâne pentru actul de guvernare. Vreau să dăm un mesaj foarte clar de seriozitate şi stabilitate la zona Guvernului, oamenii trebuie să ştie că lucrurile de zi cu zi le gestionăm noi“, a mai spus prim-ministru.

Întrebat miercuri dimineaţă, după întâlnirea cu liderii USL, cum comenteazã demersul preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta a răspuns: „Un nou scandal. Trebuie să mai şi muncim, că scandaluri am tot avut în ultimii ani. Ce vrea domnul preşedinte...e cetăţean, are dreptul, foarte bine. Noi vom îndemna cetăţenii să vină la referendum şi să voteze "Da", domnul Băsescu îşi va îndemna susţinătorii să vină să voteze "Nu". Tragem linie şi vedem dacă au fost mai multe rãspunsuri de "Da" decât de "Nu““

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Liderii USL, în şedinţă după declaraţiile lui Băsescu. Ponta: „Nu o să mă atragă într-un nou scandal”/ Antonescu: „Are declaraţii deviante”

Mircea Geoană: „Dacă CCR nu acceptă pragul de prezenţă de 30%, nu mai vorbim de niciun referendum“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite