Ponta îi răspunde lui Crin Antonescu: „În general nu semnez lucruri caraghioase, semnez lucruri necesare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a ţinut să îi dea replica lui Crin Antonescu  FOTO Adevarul
Premierul Victor Ponta a ţinut să îi dea replica lui Crin Antonescu  FOTO Adevarul

Premierul Victor Ponta a ţinut să îi răspundă lui Crin Antonescu, după ce liderul PNL a susţinut că acordul de coabitare semnat cu Băsescu este „un act caraghios". Ponta susţine că înţelege situaţia ilară, dar un astfel de document a fost necesar, dată fiind situaţia politică din România.

"Ba da, o împărtăşesc, dar l-am semnat. În general, nu semnez lucruri caraghioase, semnez lucruri necesare", a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă este de acord cu poziţia lui Crin Antonescu.

Întreaga discuţie a pornit după o serie de declaraţii făcute de Crin Antonescu. Liderul PNL, a catalogat acordul de coabitare semnat între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, drept „un act caraghios".

„Convingerea mea este că nici întâlnirea, nici semnarea nu aveau rost. Ele comportau nişte riscuri de imagine pentru noi, pentru semnatar şi nu merita acest risc", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL susţine că un astfel de pact nu are o valoare prea mare, mai ales în relaţiile internaţionale. "E caraghios nu pentru că stabileşte numărul şi persoana adresării, dar e caraghios pentru că vine ca şi cum ar putea întări tratate internaţionale", a explicat Antonescu. "Apartenenţa României la NATO (...) E ca şi cum un pact între doi inşi, semnat pe picior, la ora 22.50, ar ţine în picioare tratate internaţionale semnate de România. Sunt lucruri caraghioase", a comentat Antonescu.

Chiar dacă a participat la întâlnirea de la Cotroceni, în care s-a semnat acest acord, Crin Antonescu susţine că a fost prezent doar fizic şi nu a fost de acord cu mişcarea. „Am fost martor, fizic nu puteam să-i opresc să semneze", a precizat liderul PNL.

În data de 12 decembrie, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au semnat un Acord de coabitare. Prin acest act, cei doi se obligă să nu se mai atace reciproc şi să îşi împartă foarte clar atribuţiile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite