Politicienii, modeşti în noaptea dintre ani. Gigel Ştirbu: „Sunt oltean, petrec Revelionul acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi politicieni au dat acelaşi răspuns la întrebarea: „“Unde vă petreceţi Revelionul?” şi au subliniat, cu modestie, că nu organizează nimic special pentru noaptea dintre ani.

Printre cei care au ales să petreacă Revelionul acasă se numără preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi ministrul Culturii, Gigel Ştirbu.

Întrebat cum va sărbători trecerea în 2014, Zgonea a răspuns că preferă să fie alături de familie şi a schiţat, în câteva cuvinte, lista sa cu dorinţe pentru anul viitor.

„Îmi doresc o clasă politică mai matură, mai puţine bătălii şi jigniri personale, toleranţă, răbdare”, a punctat el.

La rândul lui, liberalul Gigel Ştirbu a arătat că păstrează tradiţia Revelionului petrecut în familie.

„Eu sunt oltean şi, ca de fiecare dată, împreună cu familia, voi petrece Revelionul acasă”, a explicat ministrul Culturii.

Acelaşi răspuns l-a oferit şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi a anunţat că se va afla în ţară în noaptea dintre ani.

„Nimic spectaculos, nu plec din ţară. Îmi doresc să fiu în mijlocul familiei. Doresc să-mi scot măcar pentru o zi-două,din minte, aceste urgii de fiecare zi”, s-a destăinuit el.

Ponta şi Năstase, la Cornu

Premierul Victor Ponta, dar şi fostul prim-ministru Adrian Năstase au ales aceeaşi destinaţie de Revelion. În timp ce premierul a anunţat într-o conferinţă de presă că va petrece noaptea dintre ani la Cornu, Năstase a dat vestea pe blogul personal.

„Anul acesta, mă gândesc, etern neresemnat, că viitorul îmi şi ne va aduce mai multă linişte şi înţelepciune. Vom vedea... Deocamdată, am plecat, cu Dana, cu Andrei, cu Mihnea şi cu prietenele lor, la Cornu şi la munte pentru a sărbători cu mai mulţi prieteni Crăciunul şi Anul Nou”, a scris Năstase.

Tot el a făcut, în câteva cuvinte, un scurt bilanţ personal al anului 2013, despre care consideră că “a stat sub semnul tensiunii şi al multor speranţe neîmplinite”.

„Am avut impresia că trăiesc într-o sală de aşteptare. Sau într-o sală a paşilor pierduţi. Într-o lume a lui Godot. Şi a lui Murphy. O lume a pesimismului şi, adeseori, a băşcăliei. O lume a bătăliilor pentru supravieţuire”, s-a confesat fostul premier.

Băsescu, la Predeal

Preşedintele Traian Băsescu petrece anul acesta Revelionul la Predeal, iar în noaptea dintre ani este aşteptat să ţină un discurs în Piaţa Sfatului din Braşov.

Anul trecut, el a sărbătorit trecerea în Noul An alături de familie, dar şi de Elena Udrea, Gheorghe Falcă şi prinţul Paul, în Covasna.

Revelion australian, în stil românesc

Spre deosebire de cei mai mulţi politicieni români, care se vor afla în ţară la trecerea dintre ani, senatoarea Vasilica Miron (PPDD) a anunţat că se va depărta, pe cât posibil, de tensiunile politice. Mai precis, Miron va petrece Revelionul în Australia, dar a dat asigurări că bucatele consumate vor fi unele cu specific românesc, “aproape ca acasă”.

„De Revelion sunt în Australia. În seara de Revelion vom merge la artificii şi pe urmă vom lua masa. Va fi cu produse tradiţionale româneşti, aproape ca acasă”, a explicat ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite