PNL: Maior ar fi trebuit să-i spună lui Dragnea că un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid şi nici premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea
Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea

PNL consideră că ambasadorul George Maior ar fi trebuit să îi spună lui Liviu Dragnea că un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid şi nici premier şi să respingă ”jocul de imagine parşiv al preşedintelui condamnat al PSD”.

”Ne bucurăm pentru dnul Maior, care ne spune că nu doreşte să-şi încheie cariera de ambasador la Washington, dar ar face chiar dovadă de profesionalism dacă ar respinge jocul de imagine parşiv al preşedintelui condamnat al PSD. L-am sfătui ca în discuţiile sale «private» cu Liviu Dragnea să-i împărtăşească acestuia mai mult din valorile occidentale, poate în acest fel va înţelege şi preşedintele condamnat al PSD că într-o ţară cu astfel de valori nu şi-ar găsi rostul în fruntea unui partid.”, arată PNL într-un comunicat.

Liberalii spun că înţeleg că liderul PSD doreşte să dea impresia opiniei publice că se orientează mai degrabă spre occident, dar comportamentul său politic trădează periodic abordări specifice estului, în special prin nenumăratele încercări de obstrucţionare a justiţiei.

”În acest sens, credem că dnul Maior nu susţine în vreun fel ideea ca un condamnat definitiv să devină prim-ministru al României, chiar şi în discuţiile sale «private». Cu atât mai mult, să nu cauţioneze în calitate de ambasador folosirea numelui său în demersurile politice ale liderilor PSD, care clamează public sprijinul său. În privinţa alegerilor parlamentare, sperăm ca dnul Maior să facă dovada organizării unui vot ireproşabil în Diaspora astfel încât românii din Statele Unite să nu întâmpine niciun obstacol în expimarea opţiunii lor politice”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că s-a întâlnit în urmă cu zece zile cu ambasadorul României în SUA, George Maior, care a ţinut să îi spună că nu este interesat de funcţia de premier şi că îl susţine, moral, în decizia pe care o va lua în privinţa propunerii de prim-ministru din partea PSD.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, luni, că discuţia privind funcţia de premier este una închisă, el arătând că întotdeauna, şi în calitate de director al SRI, dar şi ca ambasador, a păstrat cea mai pură neutralitate faţă de mediul politic, în ciuda părerilor analiştilor politici, dar unii ”sunt interesaţi” să îi aducă numele în spaţiul public, din cu totul alte raţiuni, inclusiv raţiuni politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite